Това каза финансовият експерт от ИТН Мика Зайкова пред Радио

...
Това каза финансовият експерт от ИТН Мика Зайкова пред Радио
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Служебното правителство си позволи някои волности на финала

Това сподели финансовият специалист от Има Такъв Народ Мика Зайкова пред Радио „ Фокус “.

„ Че има далавера – това е безусловно несъмнено. И по тази причина би трябвало държавното управление като се сформира, да стартира незабавно работа в тази посока. Първо – да ревизира дали няма картелно съглашение на Свободната енергийна борса. България няма проблем с търсенето и предлагането на електрическа сила, че да се подвигат цените заради търсене и предложение. България има 10 000 киловатчаса конфигурирана мощ, а употребява 2 до 3 хиляди. Останалото го изнасяме. И все пак има едни от най-ниските цени на ел. сила. И по тоя случай и румънците, и турците доста добре си живеят с нашите цени. Работата е там, че ние сме небогати и за нашите предприятия тези цени са високи “.

Според Мика Зайкова, служебното държавно управление си е разрешило някои волности по параметрите на новия бюджет.

„ Позволи си, тъй като – първо, то не знае структурата да речем на Министерски съвет, т.е. не знае какъв брой министри. Вече почти има някаква визия, само че тогава, когато е юридически бюджета, нищо такова не се е знаело. Така че не е знаело най-важното – политиките и ограниченията, които четирите партии залагат, с цел да може България по-бързо да изплува, т.е. да не е на последно място нито по беднотия, нито по вложения, и да може да развие своята стопанска система в посока на висока добавена стойност “, означи Мика Зайкова.

„ Ние в границите на диалозите предложихме да няма по-ниска минимална заплата от 700 лв., само че не казахме какъв брой да е тя и няма и да кажем, тъй като тя се образува на база на договаряния в Тристранния съвет, на база на диалози “, посочи тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР