Това казa Емили Вачър, директор „Сигурност“ във Facebook при стартирането

...
Това казa Емили Вачър, директор „Сигурност“ във Facebook при стартирането
Коментари Харесай

ГДБОП ще изпраща във Фейсбук сигнали за изчезнали деца

Това казa Емили Вачър, шеф „ Сигурност “ във Фейсбук при стартирането на системата „ AMBER Alert – изчезнало дете “, в която присъединяване взеха представители на управлението на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и Фейсбук.

Вачър описа историята на Амбър – малко момиче от Далас, Тексас, което през 1996 година е било отвлечено от мъж с черен пикап пред очите на брат ѝ и техен комшия, до момента в който карало колело пред дома си.

„ Амбър в никакъв случай не се връща у дома и нейният палач в никакъв случай не е разпознат. Тъй като това е било похищение, което се е случило пред очевидци, на полицията са дадени доста сведения, които биха могли да оказват помощ за нейното избавяне. Но годината е била 1996 и не е имало метод бързо да се споделя информация с общността, мобилният телефон е бил към момента футуристичен.

Фейсбук също не е съществувал през тази година – неговият основател Марк Зукърбърг е бил хлапе в междинното учебно заведение.

Но необикновено развиване на нововъведенията и технологиите са въздействали по голям метод на методите, посредством които проверяваме и откриваме изчезнали лица.

Преди 20 година полицията е разпространявала информация във вестниците и във вечерните телевизионни стратегии, само че това е ставало постепенно и некоординирано и хората не са могли да оказват помощ по най-хубавия метод “, сподели още Емили Вачър, представена от "Фокус ".

Тя изясни, че през днешния ден всички от най-големите нововъведения са направени посредством съдействие на организации за отбрана на децата, частният бранш и правораздавателните органи.

Системата AMBER ще изпраща сигнал непосредствено на хората, които употребяват Фейсбук – тя ще се появява в нюз фийд-а.

Важно е да се означи, че тези сигнали ще се появяват доста рядко и се надяваме в никакъв случай да не бъдат нужни. Но в случай че видите такава обява, би трябвало да знаете, че имате опция да помогнете на изчезнало дете да бъде върнато на фамилията си.

„ Това, което ще направи ГДБОП, е, че ще даде средства за контакт – телефонен номер, на който да бъде предоставена съответната информация. Тези контакти ще действат 24 часа и 7 дни в седмицата “, изясни заместник-министърът по вътрешните работи Красимир Ципов.
Той посочи, че системата няма да може да бъде употребена за остарели случаи с изчезнали деца.

Телефонът, който ще бъде възложен за връзка с ГДБОП, е 02/982 83 53 , като на него ще има чиновник когато и да е. Сигнали могат да се подават и на тел. 112.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов изясни, че информацията ще излиза колкото е допустимо най-бързо във Фейсбук , като това нормално се случва 30 мин. след сигнала от ГДБОП към обществената мрежа.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР