Това каза бившият управител на НЗОК д-р Дечо Дечев .

...
Това каза бившият управител на НЗОК д-р Дечо Дечев .
Коментари Харесай

Д-р Дечо Дечев: Причината за проверка в ”Пирогов” е приети 671 пациенти по чернодробна пътека

Това сподели някогашният шеф на НЗОК доктор Дечо Дечев.

“Защото откакто спадне оборотът, лечебните заведения започнаха да намират механизми за повишаване на доходи, всяка една болница откри голям брой кревати за коронавирус заболели, съгласно мен се направи една голяма неточност. “Пирогов” направи неточност и разкри най-вече кревати, близо 400 кревати, Александровска единствено 73. Върху една софтуерна болница беше нанесен един голям. Много отделения се закриха, тя има водещи клиники в народен мащаб, те бяха пренасочени към други лечебни заведения.Това не е решение на Балтов - той не може да нанесе подобен удар върху болничното заведение. Това е политическото решение.” - сподели докторът.

Дечев обясни за какво е имало инспекция в " Пирогов ". В интервала от октомври 2019 до май 2020 година болница " Света Анна " с над 3 хиляди заболели от коронавирус, е приела 1 човек по чернодробна пътека, Александровска от 878 коронавирус болни, още веднъж има един признат по съответната пътека. Докато " Пирогов " е имала 4305 пациенти с COVID-19, a приела 671 поради чернодробни проблеми - високият брой е бил повода за инспекция.

Докторът изясни и че всяка една българска болница, приемаща болни от коронавирус, е подписала народен рамков контракт. Този контракт задължава, че до 30-дневен период от изписване, пациентите би трябвало да бъдат прегледани контролно 2 пъти. Като по негови думи, " Пирогов " са се забавяли с този период и са викали хората по-късно, за може да насочат прегледите им по клиничен път, в резултат на което да " приберат парите непосредствено в касата на болничното заведение "

Дечев загатна и за болница " на 500 метра " от " Пирогов ", чийто отчет с нередности стои от известно време на бюрото на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Като чиновници от упомената болница са посещавали министерството, с цел да дават пояснения за нарушавания и за обстоятелството, че " не могат да се схванат със настоящия си шеф ". Дечев сподели, че е сигурен, че Кацаров е кардинален и ще вземе вярно решение.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР