Това касае и съдържанието, и управлението на обучениетоФормирането на дигитални

...
Това касае и съдържанието, и управлението на обучениетоФормирането на дигитални
Коментари Харесай

Нужни са промени във ВУЗ-овете за дигитални компетенции

Това касае и наличието, и ръководството на образованието

Формирането на цифрови пълномощия у фрагментите е задача, която бизнесът и ВУЗ-овете могат да решат дружно (източник: БСК)

Бизнесът и висшите учебни заведения би трябвало да си спомагат в търсенето на на практика резултати, които спомагат образуването на цифрови пълномощия у фрагментите, подчертаха участниците в съвещание на Управителния съвет на БСК, в което се включиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и ръководители на водещи български университети.

Налагат се промени в наличието на образованието в системата на висшето обучение, считат участниците в полемиката. Освен това е належащо рационализиране на ръководството на българските университети и контрола върху тяхната активност, както и смяна на метода на финансирането им, в сходство с европейските стандарти и процедура.
още по тематиката
УС на БСК разпореди на ръководителя на Камарата да предложи на Министъра на образованието и науката план на Споразумение за съдействие по повод качеството на висшето обучение и условията на пазара на труда.

Друго предложение към МОН е образуване на Консултативен съвет, който да спомага за основаване на условия за използване на положителните практики в дуалното образование за просветителна степен „ Професионален бакалавър “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР