Това е шестият път, когато превозни средства с алтернативни задвижвания

...
Това е шестият път, когато превозни средства с алтернативни задвижвания
Коментари Харесай

Новото Mobility Rallye: Opel с три модела утре на старта

Това е шестият път, когато транспортни средства с различни задвижвания ще бъдат на старта на новото рали за подвижност - Mobility Rallye. Opel ще участва с три автомобила и три разнообразни разновидността на електрифицирано задвижване. Утре - на 9 септември 2022 година, всичко още веднъж ще бъде „ електрифицирано “ в покрайнините на Валдорф в региона на Рейн-Некар.

Този път новият ван с водородни горивни кафези Opel Vivaro-e Hydrogen, новият Opel Astra Sports Tourer plug-in хибрид и електрическият с акумулатори Opel Mokka-e ще показват уменията си на към 150-километровия маршрут. Микробусът с водородни горивни кафези Vivaro-e Hydrogen е доста подобаващ за клиенти с автопаркове, които желаят да изминат дълги дистанции със своя ван с нулеви местни излъчвания и които би трябвало да заредят бързо в границите на три минути. С цялостен контейнер може да се изминат до 400 километра (WLTP).

Принципът на работа на Vivaro-e Hydrogen е елементарен - горивната клетка генерира електричество от водород и въздух, с цел да задвижва електрическия мотор. Единственият артикул от тази реакция е чистата водна пара от отработените газове. И с помощта на опцията за включване, батерията може да се зарежда и външно, в случай че е належащо, тъй че автомобилът да може да измине 50 километра единствено с това. Технологията е употребена по метод, който пести място, тъй че Transporter не прави никакви взаимни отстъпки във връзка с пространството спрямо стандартните задвижващи технологии.

Най-новото потомство на Opel Astra Sports Tourer за първи път е електрифициран plug-in хибрид. Със систематична мощ от 133 кВт/180 к.с. и оптимален въртящ миг от 360 Нютонметра, компактното комби съчетава спортност с екоотговорност (консумация на сила съгласно WLTP: 1,2 л/100 км, CO2 излъчвания 25 г/км; смесен цикъл). Благодарение на 12,4 кВтч литиево-йонна батерия могат да бъдат изминати до 60 километра (според WLTP) чисто електрически и затова без местни излъчвания.

Освен това Opel поредно продължава своята електрическа атака с новата Astra Sports Tourer. Защото още през 2023 година електрическа версия с акумулатори ще добави задвижващата гама на най-продавания стилен клас.

Opel Mokka-e е към този момент съвсем " класика " измежду в региона на електрическите автомобили. Електрическият с акумулатори стилен SUV беше освен първият модел с новото лице на марката Opel Vizor и изцяло цифровия Pure Panel в интериора, само че и впечатлява със своята продуктивност. Електрическият мотор с мощ от 100 кВт/136 к.с. и оптимален въртящ миг от 260 Нм обезпечава мощно, само че безшумно шофиране още от потегляне от място.

С 50 кВтч батерия са вероятни до 338 километра пробег съгласно WLTP без прекъсване за зареждане. Регенеративната спирачна система прави Mokka-e още по-ефективна машина. Тя разрешава да се рекуперира сила при придвижване по инерция или прекъсване. А що се отнася да „ зареждане с гориво “ - батерията може да се презареди до 80 % за към 30 минути благодарение на 100 кВт зарядна станция за непрекъснат ток.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР