Това е политическо изнудване от страна на Ердоган. Така евродепутатите

...
Това е политическо изнудване от страна на Ердоган. Така евродепутатите
Коментари Харесай

Евродепутати от ВМРО за казуса със Света София: Политическо изнудване на Ердоган

Това е политическо изнудване от страна на Ердоган. Така евродепутатите от Вътрешна македонска революционна организация разясниха желанието на Турция да трансформира църквата музей "Света София " в джамия.

Делегацията на Вътрешна македонска революционна организация в Европейския парламент упорства за провеждането на спор по отношение на желанието на турския президент Реджеп Ердоган да трансформира църквата-музей „ Св. София “ в Истанбул в настояща джамия.

Каква ще е ориста на църквата Света София в Истанбул?

"Св. София " или "Църква на светата Премъдрост Божия " е оповестена за църква-музей през 1934 година от държавното управление на Кемал Ататюрк, какъвто е и статутът ѝ до през днешния ден.

Според Ангел Джамбазки  Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ Вътрешна македонска революционна организация – и Андрей Слабаков европейските институции би трябвало да реагират остро против такова решение. „ Св. София “ с изключение на част от международното завещание на ЮНЕСКО е и от голямо духовно и културно значение за православното християнство.

Джамбазки и Слабаков са безапелационни, че това е поредна провокация, отправена към християнския свят от страна на режима на Ердоган, с единствена цел „ Св. София “ да бъде употребена за политически цели.

Трябва да се постави завършек на политическото изнудване на Ердоган и е време Европейският съюз да съобщи своята позиция, а не да стои настрана. Нека не забравяме, че християнството е основата на европейската цивилизация, добави още Ангел Джамбазки  Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ Вътрешна македонска революционна организация – в Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР