Това е мярка за бизнеса, не за потребителите. Решението беше

...
Това е мярка за бизнеса, не за потребителите. Решението беше
Коментари Харесай

Алибегов: Намаленото ДДС е за бизнеса, не за потребителите

Това е мярка за бизнеса, не за потребителите. Решението беше самоуверено и навременно. Ресторантьорите няма да понижат цените, само че ще инвестрат в личния състав.

Така разяснява пониженото на 9% ДДС-то за туризма, заведенията за хранене и книгите ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов съобщи пред " Денят ON AIR ".

" Това ще ни помогне да избегнем 50% банкрут. 30-45% от ресторантьорите не работят. Клубната сцена е затворена. Почти целият бранш не работи. Ние сме единственият отрасъл, който е затворен ", уточни Алибегов.
 Намалиха на 9% ДДС-то за туризма, заведенията за хранене и книгите
Намалиха на 9% ДДС-то за туризма, заведенията за хранене и книгите

Предложението мина със 107 гласа " за ", " срещу " - 1 и " въздържали се " -68

Новата мярка е краткотрайна, би трябвало да стартира да работи от 1 юли и да остане в действие до края на 2021 година Около нея ръководещите от ГЕРБ и " Обединени патриоти " се сплотиха като средство за превъзмогване на част от отрицателните стопански последствия, породени от епидемията от ковид.

Припомняме, че от финансовото министерство се оповестиха твърдо срещу намаляването на Данък добавена стойност. Те оповестиха, че диференцираната Данък добавена стойност ставка за някои артикули и услуги може да докара до нарастване на общата ставка на 24% , както и до повишението на някои директни налози.

Припомняме, че решението бе посрещнато със смесени реакции, като много специалисти оспориха изказванието, че този бизнес фактически ще бъде изсветлен.

Според критици, не може да се вършат дарове на неточни към страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР