Това е едно недодялано предложение от страна на БСП –

...
Това е едно недодялано предложение от страна на БСП –
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Предложението на БСП за тотална забрана на хазарта беше недодялано

Това е едно недодялано предложение от страна на Българска социалистическа партия – недодялано повтаряне на нашето предложение от 2018 година. Това сподели ръководителят на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 във връзка предлагането на Българска социалистическа партия рекламата на хазарт да бъде напълно неразрешена, което през днешния ден беше отхвърлено от Комисията по бюджет и финанси, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Българска социалистическа партия пропущат това, че в предлагането за смяна на Закона за
хазарта от 2018 година ние предвидихме да има опция спортните клубове да популяризират непряко или да получават пари от операторите на лотарийни игри, в тази ситуация от Българския състезателен тотализатор. Ако се забрани тотално цялата реклама, те няма да могат да имат опцията да бъдат спонсорирани, ще отпднат и опциите да се популяризира българското тото по стадионите, ще се насочи огромна част от хазарта към прилежащите страни, които ще продължат да правят такива лотарийни игри. Знаете, че когато има огромен джакпот, всички бягат в Румъния, Сърбия или Гърция, или назад – от Румъния идват в България. Мисля, че на този стадий по-добре би било да дадем опция на спортните клубове да правят непряка реклама. Само поради това – другояче аз съм на същата позиция, че рекламата би трябвало да бъде фрапантно лимитирана. Каквото зависи от нас, ще го създадем, с цел да няма толкоз масирана реклама, съобщи Симеонов.

С признатото решение в действителност се позовлява това, което законът повелява – да се прави непряка реклама на
лотарията на Българския състезателен тотализатор. В резултат на рекламата ще има приходи, които ще отиват в страната. Става въпрос за може би над 1 милиарда лв. годишно, разясни водачът на НФСБ.

Припомняме, че през днешния ден следобяд Комисията по бюджет и финанси одобри измененията в Закона за
хазарта, като предлагането на Българска социалистическа партия за тотална възбрана за реклама на хазарт беше отхвърлено.

Бюджетната комисия не одобри предлагането на Българска социалистическа партия за непряка реклама в хазарта

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР