Това доведе до прекъсване на комуникациите за хиляди хораРадикалните протести

...
Това доведе до прекъсване на комуникациите за хиляди хораРадикалните протести
Коментари Харесай

Противници на 5G подпалиха мобилни антени в Кипър

Това докара до спиране на връзките за хиляди хора

Радикалните митинги против 5G се придвижиха и на територията на Кипър
(снимка: CC0 Public Domain)

Малка група съперници на 5G технологията e евентуалният провинен за подпалването на четири антени на мобилната клетъчна мрежа в крайбрежния град Лимасол в Кипър, заяви локалната полиция. Палежът се случи в края на предходната седмица.

Говорителят на полицията Христос Андреу сподели пред Асошиейтед прес, че органите на реда са се споразумели с доставчиците на телекомуникационни услуги да засилят ограниченията за сигурност към антенните съоръжения. Това ще включва и по-чести визити от страна на полицейските патрули.
още по тематиката
В изказване на държавната организация за далекосъобщения в Кипър се споделя, че управляващите са „ мощно обезпокоени ” от офанзивите и палежите на антени в три разнообразни елементи на града. Всяко увреждане на клетка от мрежата води до спиране на връзките за хиляди хора в съответния регион. Липсата на връзка може да трае няколко дни до няколко седмици, до момента в който ремонтът завърши.

В момента в Кипър няма конфигурирана 5G мрежа. Андреу съобщи още, че полицията е завела 22 каузи против лица за подстрекателство на други лица за увреждане на клетъчните станции на мобилните телефонни мрежи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР