Това демонстрирало ясната кооперация между службите в Америка и частни

...
Това демонстрирало ясната кооперация между службите в Америка и частни
Коментари Харесай

САЩ хакнали хиляди iPhone-и в опит за шпионаж, твърди Русия

Това демонстрирало " ясната кооперация " сред службите в Америка и частни компании

Съединени американски щати организира пълномащабна шпионска интервенция, по времето на която са били хакнати хиляди мобилни устройства от американския бранд iPhone. Това твърди съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ), от която преди дни разгласиха просторен отчет за това по какъв начин тъкмо се е провеждала американската самодейност. 

Цел на интервенцията са били главно консуматори в Русия, както и задгранични дипломати, опериращи на територията на страната и страните от някогашния Съветски съюз. От основаната в Москва Лаборатория “Касперски “ са безапелационни, че всичко това показва „ близко съдействие “ сред американската Национална организация за сигурност (NSA) и частната компания Apple, само че без да показват непосредствено доказателство за това. 

„ Открихме нов опит за хакерска атака против операционната система iOS, наименуван „ Триангулация “. Започва със известие от iMessage, което съдържа прикачен рисков файл, който конфигурира шпионски програмен продукт. Дори не е нужно потребителят да отвори файла, с цел да работи той. При Триангулацията се изпраща персонална преписка към отдалечени сървъри. В това число се включват записи от микрофона, фотоси от другите чат приложения, геолокация и данни за редица други действия “, написа в туитър шефът на Kaspersky Lab Евгений Касперски.

Той добави, че няколко десетки мобилни устройства на негови чиновници от въпросната марка за били инфектирани, само че опасността е била „ обезвредена “. Касперски решително съобщи, че главната цел на офанзивата несъмнено не е било сдружението, ръководено от него. 

Според службите за сигурност в Русия, по този метод са били компрометирани дипломати от Китай, Сирия, Израел и няколко страни-членки на НАТО. 

„ Скритото събиране на данни е било изпълнено посредством „ задни малки врати “ в създаваните в Щатите мобилни устройства. От десетилетия службите в Съединени американски щати употребяват частни корпорации да събират данни в огромен мащаб от консуматори в интернет без тяхното познание и единодушие “, споделиха от съветското Министерство на външните работи.

От Кремъл също излязоха с позиция. Говорителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков съобщи, че в държавното управление добре знаят, че устройствата на тази марка е „ изцяло транспарантно “.
„ Използването им за публични държавни потребности е изцяло недопустимо и неразрешено “, сподели той, добавяйки, че въпреки всичко всеки консуматор може да ги употребява за персоналните си потребности, в случай че желае.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР