Това, че не сме готови да направим сделки със задкулисието,

...
Това, че не сме готови да направим сделки със задкулисието,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Съставът на кабинета засега остава непроменен.Поведението на Радев е фрапиращо

" Това, че не сме подготвени да създадем покупко-продажби със задкулисието, ни докара до тази позиция ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред БНР.

" Винаги сме били с ясна стратегия и с ясни правила, които следваме. Крайната цел е публичните средства да отиват в помощ на хората, които ги заплащат, а не в шепа хора, които желаят да ги откраднат. Борбата против мафията не е самоцел. Първата стъпка беше да осветлим, а втората - да създадем държавно управление, свободно от подмолни връзки. Успяхме да сме първа политическа мощ, само че не успяхме да сме болшинство, което да разреши да работим с самостоятелни съдружни сътрудници. Първоначално не знаехме за зависимостите на Има Такъв Народ ".

По думите му " на хората не им трябват политици, които да им приказват по тв приемника, а откъм гърба да ги крадат ".

По мотив връзките му с президента Румен Радев той сподели, че държанието му е изненадващо и фрапиращо.

" Последните ми остри реплики по отношение на президента бяха на следната база - когато имаш избор на съмнение и предложение, което пази българския интерес, когато в същия този ден като министър председател извършвам обещанието си да мине през Народното събрание, да застанеш с остра позиция против нас, макар че няма смисъл от това... Чувството беше - " този президент какво мисли в този миг, не вижда ли, че има политическа неустойчивост ". Това беше изненадващо и фрапиращо. Ако някой се е объркал, че можем да сме хора на някого и да изпълняваме нещо срещу волята си, няма по какъв начин да се случи ", сподели министър-председателят по адрес на президента.

" Ние не сме спрели да споделяме на " Газпром " да си извършват отговорностите по контракта. Въпросът не е рубли или не рубли. Въпросът е каква е тактиката на България, в случай че сме подвластни от " Газпром ", а " Газпром " спре подаването ", изясни Петков, че едно бъдещо служебно държавно управление може да върне България към " Газпром ".

Петков съобщи още веднъж, че до момента в който хора, свързани с корупция и със задкулисие, са на масата за договаряния, Политическа партия няма да води разговор с тях:

" С Демократична България и с Българска социалистическа партия имаме разговор. Ние не желаеме избори. Но няма да платим цената някой подмолен състезател да продължи да управлява публичните средства... Мечтая да видя държавно управление и парламент, които не се управляват от кукловоди, а водачите да са самостоятелни. Ако подмолни играчи, които се пробват да не престават да крадат публичните средства, кажат - махни се от пътя ни, аз няма да се махна. Хората, които имат проблем с Политическа партия, с мен като министър председател, с Асен Василев като финансов министър, са тези, на пътя на които застанахме, с цел да не изхарчат публичните средства по остарелия метод ".

Петков съобщи че Политическа партия няма да договаря със Слави Трифонов, с Бойко Борисов, с Делян Пеевски и с Костадин Костадинов.

По думите му в бъдеща коалиция, в която Политическа партия ръководи, партньорството с Демократична България е 100%.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР