Това беше интересна кампания. Започна със закона Магнитски, а след

...
Това беше интересна кампания. Започна със закона Магнитски, а след
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Кампанията подготвя усещането за разговор между първите две сили

" Това беше забавна акция. Започна със закона " Магнитски ", а по-късно той изчезна. Ако тези въпроси останат висящи и след изборите, ще тежат и върху съставянето на държавното управление. Генерират се страхове - обстановката е толкоз тежка, че би трябвало да се преглътне нещо ", това разяснява политологът доцент Даниел Смилов в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия. 

 

Димитър Ганев дефинира предизборната акция като по-неконфронтационна от предходните. 

 

" В последните 40-50 дни не видяхме някаква аргументирана теза, която да бъде отвън първите две обединения ", сподели политологът.

Той счита, че акцията приготвя чувството за диалог сред първите две сили. Ганев разяснява, че петите подред избори за 2 години са изморили гласоподавателите и партиите. 

 

" Ситуацията не се е трансформирала доста. С всеки едни избори имаме все по-малка изборна интензивност, чупейки връх след връх. Ако съберете резултатите на Политическа партия и Демократична България от предходните избори, няма да получите по-различна картина от това, което се чака в този момент ", разясни той. 

Политологът Димитър Ганев не изключи опцията за компромис, само че счита, че е малко евентуално. 

 

" Партиите си вършат сметка, че наесен идват локални избори. А те не желаят да заплащат висока политическа цена ", посочи Ганев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР