Тото Волф използвал грешките на Манчестър Юнайтед Шефът на отбора

...
Тото Волф използвал грешките на Манчестър Юнайтед Шефът на отбора
Коментари Харесай

Тото Волф се учи от грешките на Манчестър Юнайтед

Тото Волф употребявал грешките на Манчестър Юнайтед

Шефът на тима на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф призна, че е проучвал неуспехите на Манчестър Юнайтед, с цел да усъвършенства рекордния си тим Мерцедес.

Рекордът на Волф от осем поредни трофеи при конструкторите на Мерцедес е съвсем непостижим в спорта, с изключение може би на върха на сър Алекс Фъргюсън на Олд Трафорд.

50-годишният австриец пое ръководството на основания в Бракли тим във Формула 1 през 2014 година, като завоюва първата им купа от 1955 година насам с Люис Хамилтън и продължи да повтаря достижението през всеки идващ сезон.

Хамилтън и Нико Розберг събраха общо седем трофеи при водачите, до момента в който Мерцедес взе осма корона в отборното класиране, макар че Макс Верстапен завоюва самостоятелната купа през предишния сезон. Тези осем трофеи вършат най-дългата поредна серия в историята на Формула 1, като Ферари съумя да завоюва единствено шест поредни шампионата, а в този момент Мерцедес е трети в листата за всички времена с общи трофеи.

Тази поредност обаче наподобява съвсем несъмнено да завърши тази година, като Ред Бул и Ферари са доста по-бързи от Мерцедес, само че Волф не желае да прави същите неточности като Юнайтед.

Гигантите от Манчестър завоюваха рекордните 13 трофеи във Висшата лига под управлението на именития управител Фъргюсън, само че след напускането му през 2013 година те не се приближиха до това достижение.

Това може да се употребява като урок от Волф, който разисква клуба в изявление за Financial Times.

„ Проучвах за какво велики тимове не съумяват да повторят страхотните си серии “, сподели той по отношение на Юнайтед на Фъргюсън.

„ Нито един състезателен тим, в който и да е спорт в никакъв случай не е печелил осем поредни трофеи от Световното състезание и има доста аргументи за това, а това, което е в основата, е индивидът. Човекът става блажен. Не сте заредени с сила по същия метод, както преди. Може би не си толкоз упорит.Често получавам въпроса: „ Колко мъчно е това? “ – изясни австриецът.

„ Имах толкоз доста интервали, толкоз доста епизоди в живота си, които бих решил като сложни.Не мисля, че този сезон е непреудолимо предизвикателство по някакъв метод, тъй като съм имал доста по-трудни моменти през целия си живот, не изключително във Формула 1, само че това в действителност е в зоната ми на комфорт. “

В момента Мерцедес е с 137 точки зад водача Ред Бул, след горещо начало на новата епоха на аеродинамичните правила, поставяйки завършек на всяка евентуална борба за купата от „ сребърните стрели”.

Toto Wolff has admitted he analyzed the recent failures of Manchester United in a bid to keep Mercedes at the top of Formula 1
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР