Тотнъм за пореден път се оказа черна котка за Манчестър

...
Тотнъм за пореден път се оказа черна котка за Манчестър
Коментари Харесай

"Тотнъм" открадна точка от "Сити" след драма с четири гола и намеса на технологията

" Тотнъм " за следващ път се оказа " черна котка " за " Манчестър сити " и спря първенеца на Англия в необикновен двубой от втория кръг на Висшата лига. Дербито на уикенда приключи 2:2, като " шпорите " откраднаха точка, макар че бяха надиграни.

Освен четирите гола срещата на " Етихад " предложи доста трагични моменти и анулирано попадение на " Сити " в края след намесата на технологията за видеоповторения (VAR).

Мениджърът на " жителите " Пеп Гуардиола направи четири промени в стартовия си състав от успеха над " Уест хем " в предходния кръг. Серхио Агуеро, Илкай Гюндоган, Николас Отаменди и Бернардо Силва започнаха измежду титулярите.

Първите минути бяха обещаващи, като " жителите " започнаха с доста високо движение и преобладаваха. Футболистите на Гуардиола имаха концепция по какъв начин да разклатят противника си и още в седмата минута можеха да открият. Стърлинг стреля с глава, само че топката мина настрана.

" Гражданите " разчитаха доста на Кевин Де Бройне, който се движеше доста. Белгиецът използваше празните пространства и създаваше огромни проблеми за " Тотнъм ". В 20-ата минута Де Бройне получи топката и неотложно центрира на далечната греда към Стърлинг, който беше самичък. Англичанинът стреля с глава и този път беше прецизен, откривайки резултата.


© Reuters

Домакините действаха доста решително, като " Тотнъм " съвсем нямаше рискове на своята сметка.

Въпреки това единствено три минути след попадението на " Сити ", " шпорите " съумяха да се върнат в мача. При контраофанзива през центъра Ерик Ламела получи пространство и стреля. Вратарят на " Сити " Едерсон беше излязъл напред и не съумя да се разтегне оптимално, с цел да избави изстрела на аржентинеца.


© Reuters

От този миг нататък " Сити " усили още повече натиска си. Всяка офанзива минаваше през Де Бройне, а " Тотнъм " по този начин и не откри метод по какъв начин да противодейства на плеймейкъра на " жителите ".

В 35-ата минута натискът на домакините даде резултат, още веднъж след отлична игра на Де Бройне. Той получи топката отдясно на наказателното поле и центрира прострелно към Агуеро, който изпревари бранителите на " Тотнъм ", с цел да се разпише и да изведе отбора си напред.

За Агуеро това беше 97-и гол във Висшата лига на " Етихад ", с което аржентинецът се изравни с легендата Алън Шиърър по най-вече попадения на един стадион в елита на Англия.


© Reuters

До края на първата част " Сити " пропиля още няколко положителни шанса да усили преднината си. Веднъж Де Бройне стреля неопределено, а няколко пъти последното подаване убягваше.

След почивката темпото на " Сити " доста спадна, а " Тотнъм " промени държанието си. Тимът на Маурисио Почетино поправя дистанцията сред обособените си футболисти и празни пространства за играчите на " жителите " нямаше.

Домакините бяха принудени да пробват доста повече удари отдалеко и да центрират. При един от най-хубавите шансове Зинченко стреля, само че ударът му беше избавен. Малко по-късно " Сити " удари и греда след удар на Бернардо Силва.

" Сити " продължаваше да основава положения пред вратата на " Тотнъм ", само че не играеше със същата динамичност от първото полувреме. Действията на " жителите " бяха лимитирани от държанието на гостите, най-много в придвижването без топка.

В 56-ата минута развоят на срещата се промени след гол на " Тотнъм ". Без да играят толкоз добре " шпорите " съумяха да стигнат до ново равнене, като в воин се трансформира Лукас Моура. Бразилецът влезе от пейката и единствено 19 секунди по-късно се разписа, засичайки топката след корнер.
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР