Тотална ликвидация на наследството от ВИС-2 е реализирала вдовицата на

...
Тотална ликвидация на наследството от ВИС-2 е реализирала вдовицата на
Коментари Харесай

Мая Илиева закри ВИС-2, вдовицата на Главния се готви да напусне страната!

Тотална разпродажба на наследството от ВИС-2 е осъществила вдовицата на Георги Илиев-Главния Мая Илиева, сподели инспекция на " България Днес ". Решена един път вечно да скъса с мутренския имидж, някогашната манекенка поголовно закрива или преобразува компаниите, наследени от починалия й брачен партньор. Близки до Илиева настояват, че схемата е част от проект за овакантяване на страната. Твърди се, че Мая Илиева има желание да се придвижи в Париж, като за зимните месеци отскача и до тузарското си имение в Доминиканската република. Вдъхновение за смяната й дал новият й другар, изясняват осведомени. Илиева и мистериозният й ухажор на няколко пъти са засичани от папараците на вестника да си разменят ласки в центъра на София.

За момента неговото име и идентичност остават загадка. Подробности за връзката им не знаят даже и хора от обкръжението на вдовицата. Според настоящите злословия новият мъж до Мая Илиева е руснак, правоприемник на авторитетен военачалник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Дали това е правилно, или просто е следващата градска легенда, обаче остава мистерия. Факт е, че Мая и приятелят й не крият своята обич. Хванати за ръка, те всеки ден обикалят улиците на София, демонстрирайки интимна непосредственост.

Според хора от подземния свят Илиева е почнала да приготвя отдръпването си преди близо две години. Като първа стъпка тя стартира делба на благосъстоянието, останало от ВИС-2, с роднините на Васил и Георги Илиеви. Твърди се, че своя отговарящ дял от наследството, оценено на стотици милиони левове, получават сестрата на създателите на групировката - Мариана Илиева, и дъщерята на Васил Илиев - Ивона. Освен великодушната месечна прехрана на тяхно име са трансферирани и няколко недвижими парцела. Сред тях са голям имот с къща и магазин в центъра на Кюстендил. В началото на февруари 2015 година постройката е дарена персонално от Мая Илиева.

Докато урежда имотните въпроси с роднините, самата тя се снабдява и с необятен апартамент в Париж, настояват хора от подземния свят. Гангстерската брачна половинка избира френската столица поради пристрастеността си към модата и културните събития, изясняват осведомени. Според клюката Илиева отскача съвсем всеки месец до новото си жилище. Твърди се, че точно в Париж Мая се среща с новия си другар. След раздялата с Ники Шванца Илиева дълго време не желае да чува за нова връзка. Галантността и положителните обноски на мистериозния господин въпреки всичко я карат да промени мнението си. Според слуховете двамата са дружно от съвсем половин година, като точно той я кара да вземе решение за окончателното овакантяване на страната.

Така с нова обич и жилище до Айфеловата кула вдовицата на Георги Илиев пристъпва и към последната част от проекта за отдръпване. В края на предходната година вдовицата на Главния ликвидира " ВАИ Холдинг ". Емблематичното сдружение е директен правоприемник на скандалната застрахователната компания ВИС-2 и предшествалата я охранителната компания ВИС-1. Чрез холдинга през годините бяха вложени милионите, изкарани от рекет, силово обезпечаване и трафик на дрога от братята Васил и Георги Илиеви, спомнят си криминалисти. След техните изтезания едноличен притежател на висаджийската конструкция стана Мая Илиева.

Решението за закриване на " ВАИ Холдинг " е взето в края на предходната година, демонстрират документите в Търговския указател. След като собственичката взема решение, интервенцията е осъществена от мистериозната рускиня Лариса Маткова, която от няколко години движи бизнеса на Илиева. Следвайки дадените инструкции, Маткова изготвя проект за ликвидирането на холдинга и персонално придвижва комплицираните процедури.

В резултат висаджийската конструкция е заличена и на нейно място се появяват три нови компании - " ВаиДО 17 ", " ВаиСМ " и " ВНЛ 17 ". Според документите сдруженията са с капитал от по 50 000 лева с предмет на активност консултантски услуги, свързани с налози и връзки с държавната администрация. В същия миг трите компании наследяват от " ВАИ Холдинг " пари по сметките или имущество за над три милиона лв.. Управител още веднъж е рускинята Лариса. Според осведомени тя е извънредно близка до вдовицата на Георги Илиев. За нея се твърди, че ще е индивидът, движещ бизнеса на Мая Илиева, до момента в който тя харчи благосъстоянието си в Париж и Доминикана с новия си другар.

Очаква се рускинята да дава отговор и за туристическия бизнес на Илиева. Чрез компанията си " Съни Сенд " тя е притежател на хотелите " Гладиола ", " Гладиола остарял " и " Акация " в курорта Златни пясъци. На Слънчев бряг вдовицата управлява хотелите " Орел ", " Астория " и емблематичния " Дюн ", издигнат в нарушаване на всички правила непосредствено на плажа. След огромни реконструкции хотелите всяка година носят по няколко милиона лв. облаги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР