Тополовград. Членовете на тополовградската териториална организация на слепите отбелязаха Международния

...
Тополовград. Членовете на тополовградската териториална организация на слепите отбелязаха Международния
Коментари Харесай

Незрящите в Тополовград отбелязаха Международния ден на хората с увреждания

Тополовград. Членовете на тополовградската териториална организация на слепите означиха Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Събитието почете заместник-кметът на Община Тополовград Хараламби Мочев. В своето слово към присъстващите той означи, че хората с увреждания са били постоянно грижа и отговорност за общината и общинското управление прави всичко допустимо, с цел да се вземат решение проблемите им.

Пенка Добрева – ръководител на организацията, изрази благодарността си за поддръжката и съпричастието. Тя благодари за покачвания размер на дотацията от общината, която се употребява за учредителен живот на организацията. В диалог със заместник-кмета Добрева сложи настоящи въпроси, касаещи обособени нейни членове.

В Териториалната организация на слепите в Тополовград членуват 46 души от града и селища на общината. Петнадесет години някогашната учителка Пенка Добрева с обич и отговорност провежда събития за тези хора, с които, както споделя тя, се работи доста мъчно, заради обстоятелството, че незрящите нямат опция да се образоват. С огромна наслада те посрещат всяко мероприятие, екскурзия, всяка опция да са дружно. В Деня, предназначен за тях, те подвигнаха наздравица за идващата Нова година, за здраве и по-безпроблемно всекидневие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР