Топлото време повишава нуждите на организма от течности, но не

...
Топлото време повишава нуждите на организма от течности, но не
Коментари Харесай

Избягвайте тези напитки през жегите

Топлото време покачва потребностите на организма от течности, само че не всички оказват удобен резултат. Диетологът Елена Соломатина изброи питиета, които в жегата не утоляват жаждата, а вредят на тялото, предава РИА Новости.
В листата на най-опасните тя включи чай, кафе, енергийни и други кофеинови питиета. Те дехидратират клетките и тялото губи значими субстанции, витамини и минерали, добавя организация Фокус.
„ Ако не можете да се откажете от чашата обичано кафе, придружете всяка напитка с две чаши питейна вода “, сподели Соломатина пред " Вечерна Москва ".
Лимонадата и газираните питиета, като предписание, покачват равнищата на кръвната захар, което може да докара до нежелани последствия за хората със съдови болести, в това число загуба на схващане. Бирата също се смята за напитка с висок гликемичен показател и също така съдържа алкохол. Подобна композиция в жегата може да аргументи безвъзвратен удар върху тялото, предизвестява лекарят.
Неподсладеният мая, айран, кефир и комбуча могат да се одобряват като опция на тези питиета. Според специалиста най-добре е да ядете пресни зеленчуци и плодове и да пиете чиста трапезна вода.
Какво не би трябвало да вършим в горещото време
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР