Топлофикация София връща суми по годишните изравнителни сметки на 176

...
Топлофикация София връща суми по годишните изравнителни сметки на 176
Коментари Харесай

Топлофикация София връща суми на над 170 000 битови клиенти

" Топлофикация София " връща суми по годишните изравнителни сметки на 176 836 битови клиенти. Възстановяване получават клиентите, чиито изравнителни сметки са издадени до 31 юли 2022 година и действителната консумация на топлинна сила е по-висока от прогнозната. На тези клиенти се възвръщат 3,025 млн. лева, което съставлява 0,9% от всички издадени общи фактури за отчетния интервал.

От 19 септември новите поправени фактури са налични както в системата на сдружението, по този начин и при платежните оператори и всички консуматори имат достъп до тях. Това се показва в отговора на " Топлофикация София " до КЕВР по отношение на настояването на регулатора за даване на цялостна информация, предаде  Дарик. От разясненията на сдружението излиза наяве, че то осведоми всички наранени консуматори посредством кредитно уведомление и нова фактура с дата 1.09.2022 година, за разликата сред планирано начислената топлинна сила и действително потребената. Клиентите ще получат документите по електронен път или на книжен притежател.

Тъй като направените корекции са с дата 1.09.2022 година от " Топлофикация София " разясняват, че за разликата няма да бъде начислявана рента за просрочие и ще бъде прилаган нов период за непринудено заплащане - 45 дни за битовите и 30 дни за стопанските клиенти, считано от 1.09.2022 година, датата на новата фактура.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР