Топлофикация Перник настоява за по-висока цена на произвежданата от нея

...
Топлофикация Перник настоява за по-висока цена на произвежданата от нея
Коментари Харесай

Лоша изненада за перничани от ТЕЦ Перник

Топлофикация Перник упорства за по-висока цена на създаваната от нея електрическа енергия. Ако Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) не разреши това, сдружението ще изпита съществени финансови проблеми поради внезапния скок в цената на въглищата, които са съществена суровина на ТЕЦ-а. Засега положението на Топлоелектрическа централа Перник е устойчиво, само че растежът на цените на въглищата от 30% е нараснал доста разноските му. В момента топлофикацията продава на НЕК на цена от 124 лв. за мегават, а е поискала от енергийният регулатор това да се случва на цена от 183 лв..

Цената на топлоенергията е 65 лв. и се чака от идващия месец да нарасне минимално съгласно предварителните калкулации на регулатора.

Директорът на топлофикацията Любомир Спасов обаче е безапелационен, че в случай че регулаторът не позволи сдружението да продава по-скъп ток, са вероятни проблеми.

" Ще има съществено увеличение на разноските на сдружението за горива. Тези разноски са към 70% от всички. Повишаване на най-големия разход, води до неприятен финансов резултат най-после, изясни той.

Спасов счита за пресилени жалбите на жители пред националния омбудсман Мая Манолова за спряно парно през зимните месеци, тъй като това се е случило единствено за няколко часа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР