Топлофикационните дружества поискаха поскъпване на парното и топлата вода, съобщава

...
Топлофикационните дружества поискаха поскъпване на парното и топлата вода, съобщава
Коментари Харесай

Топлофикациите поискаха от 30 до 330% увеличение на цената на топлата вода и парното

Топлофикационните сдружения желаеха повишаване на парното и топлата вода , оповестява БНР. Това излиза наяве от оповестените заявки на сдруженията на страницата на енергийния регулатор.

Най-голямо е желаното нарастване във Велико Търново - 330%, а минимум в София - 29 %.

Изчисленията обаче са правени през март и не регистрират отпуснатите обезщетения от страната, както и спрените доставки на газ от Русия.

През предходната седмица от КЕВР потвърдиха, че има претенции за нарастване на цените. От регулатора подчертаха, че всевъзможни мнения във връзка ценовите заявки, преди от КЕВР да са отчели и резултата от обезщетенията, биха изкривили визията на обществото във връзка с това какви ще бъдат цените.

За вероятен скок на цените на парното и топлата вода предизвести и енергийният министър Александър Николов. " Топлофикационните сдружения са с друг модел на работа, надлежно друг резултат ще има върху крайната цена, защото успеваемостта на ръководството и методът на работа на самите софтуерни решения са разнообразни. Когато природният газ е нараснал няколко пъти, колкото и тежко да звучи, покачване от няколко десетки % не е ненадейно. Дали ще се търсят решения, които да компенсират потребителите - сигурно. Със сигурност това ще бъде коментирано на равнище Министерски съвет, и равнище вицепремиер - министър председател ", сподели той.

Предстои КЕВР да излезе с решение какви ще са цените на електро- и топлоенергията от юли.

По неофициална информация се чака токът за бита да нарастне с към 3-4 %, а цените на парното и топлата вода приблизително за страната да се усилят с към 40 на 100.
 ЕРП-та и Топлофикации желаят скок на цената сред 100-150% Обновена
ЕРП-та и Топлофикации желаят скок на цената сред 100-150%

Над 50 сдружения са подали претенции в срок
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР