Топката е във властта – искаме да видим ангажимент, не

...
Топката е във властта – искаме да видим ангажимент, не
Коментари Харесай

Марина Митова: Топката е във властта - искаме ангажимент, не само приказки

Топката е във властта – желаеме да забележим ангажимент, освен приказки . Това съобщи пред БНР Марина Митова – ръководител на самостоятелната синдикална федерация на енергетиците в България. Според нея митингите ще продължат, до момента в който не се построи отначало доверието:

" Докато хората не бъдат разбрани защо приказват и защо стачкуват. Докато се стартират такива претенции и оферти с 36 заплати – няма по какъв начин да стане. /…/ Хората на място би трябвало да повярват, да видят старания. Тогава може да се реализира договореност. Тези хора на място фактически би трябвало да видят реакция, съответна, не празни приказки, с цел да има крачка напред и от двете страни ".

По думите й неналичието на доверие не е насъбрана в последния месец, а в последните години :

" Синдикатите от 2 години не сме спирали да представяме нашите претенции и да споделяме, че това е приоритет и би трябвало да е приоритет за страната. Не бяхме чути не в последния месец, а 2 години. Тези хора няма по какъв начин да повярват за 2 дни на пожелателни текстове, че нещо действително ще се случи в техния район. Тук не приказваме единствено за работни места в трите района, приказваме за оцеляването на 3 района. Рискуваме да станат пустини ".

В предаването " Преди всички " Митова акцентира, че хората се нервират от това, че липсва конкретика :

" Чуват, че ще има вложения. Чуват, че ще има работни места, само че там е пожелателно ".

За препоръчаните 36 работни заплати Митова счита, че това е несериозно да се разяснява на този стадий. Хората желаят да останат да работят, а районът да процъфтява , безапелационна бе тя.

" Трябва да се откри баланс. Държавата на първо място би трябвало да преследва личните си цели – стопански, обществени, всичко в пакет. Липсата на енергийна тактика е главният проблем на нашата страна . Не можем да се движим безредно. Всяко решение в енергетиката – в случай че бъде взето през днешния ден, то ще има отражение след 10 години. А ние се движим на сляпо години наред. Всяка последваща власт има свое лично виждане, взима безредни решения. Никоя друга страна няма такова безхаберие ", разяснява още Марина Митова.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg