Топ юристът на Tesla Алън Прескот, напусна компанията за електромобили,

...
Топ юристът на Tesla Алън Прескот, напусна компанията за електромобили,
Коментари Харесай

Топ юрист на Tesla напуска компанията и отива в стартъп за създаване на технологии за безпилотни коли

Топ юристът на Tesla Алън Прескот, напусна компанията за електрически автомобили, с цел да се причисли към стартъпът Luminar Technologies, който създава лазерни датчици за самостоятелни коли. Това оповестиха от Luminar, представени от Business Insider.

В компанията на Мъск Прескот е изпълнявал длъжността на основен консултант на Tesla от 2019 година, съгласно профила му в LinkedIn. На новото си работно място той ще бъде основният юридически шеф.

Прескот е работил по няколко плана, включващи самостоятелни транспортни средства в кариерата си. Преди да отиде в Tesla, той прекарва десетилетие във Ford, а по-късно служи като старши консултант в самостоятелното ръководство на Uber.
 Да създадеш компания на 17, а на 25 години да станеш милиардер. Кой е най-младият супербогаташ в света?
Да създадеш компания на 17, а на 25 години да станеш милиардер. Кой е най-младият супербогаташ в света?

Остин Ръсел е най-младият милиардер, спечелил благосъстоянието си самичък

През декември Luminar излезе на борсата и направи 26-годишния си изпълнителен шеф Остин Ръсел милиардер, на процедура за една нощ.

Сензорите, разработвани от компанията се употребяват за самостоятелни коли в компании като Volvo и Toyota. Технологията се базира на импулси светлина, с цел да сътвори 3D карта на покрайнината на автомобила, което му разрешава да дефинира най-хубавия курс за ръководство.

Решението на Прескот да напусне Tesla и да премине към Luminar е забавно поради философията на основния изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск по отношение на технологията за самоуправление. През 2019 година Мъск разказа технологията на Luminar, употребена от множеството други компании за самоуправляващи се коли, като " обречена ". За разлика от технологията на Luminar, Tesla разчита на набор от външни камери и други датчици за самостоятелното шофиране.

Прескот не е единственият основен изпълнителен шеф, който неотдавна се причисли към Luminar. Трей Кембъл, някогашен шеф на връзките с вложителите в Intel, ще заеме същата управителна роля в Luminar.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР