Топ съд на Йордания разпусна клона на Мюсюлмански братя -

...
Топ съд на Йордания разпусна клона на Мюсюлмански братя -
Коментари Харесай

Мюсюлмански братя бяха разпуснати от Йордания

Топ съд на Йордания разпусна клона на " Мюсюлмански братя " - транснационално ислямско придвижване. Информацията популяризира Агенция Франс Прес, базирайки се на формален представител.
Организацията не е съумяла да " оправи нередностите с правния си статут ".
" Вчера Касационният съд излезе с дефинитивно решение за разформироване на " Мюсюлмански братя "...след като не оправи нередностите с правния си статут в сходство с йорданското законодателство ", разясни източникът.
" Мюсюлмански братя ", учредена в Египет през 1928 година, е панислямско придвижване с благотворителни и политически крила.
Организацията е под напън от години, изключително от Арабската пролет през 2011 година Обявена е за терористична организация в Египет и е неразрешена в няколко други страни.
От десетилетия Аман толерира политическото крило на групата, само че от 2014 година е нелегално, защото не е възобновило разрешителното си в сходство със закон за политическите партии от 2014 година Клонът на " Мюсюлмански братя " в Йордания продължи да работи, само че връзките с страната се утежниха още повече от 2015 година, когато държавното управление позволи различен клон - Асоциация мюсюлмански братя.
През април 2016 година управляващите затвориха централата на придвижването в Аман и няколко районни офиса. " Мюсюлмански братя " внесоха проблема в съда в опит да си върнат имуществото, само че съдът постанови за разформироване на организацията.
От " Мюсюлмански братя " настояват, че към този момент са получили разрешителни в сходство със закони от 40-те и 50-те година на предишния век. Групата ще апелира решението от сряда.
Движението е неразрешено също в Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и други страни в района, само че се поддържа от Турция и Катар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР