Топ предложение за вегетарианци - паста с леща БолонезеНеобходими Продукти●

...
Топ предложение за вегетарианци - паста с леща БолонезеНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Леща Болонезе върху паста

Топ предложение за вегетарианци - паста с леща Болонезе

Необходими Продукти

● паста - 200 г лингуини
● зехтин - 5 с.л.
● лук - 1 огромна глава
● целина - към 3 стръка
● печурки - 300 г
● сол - 1 ч.л.
● черен пипер - 1 ч.л.
● алено вино - 120 мл изсъхнало
● чесън - 3 пресовани скилиди или нарязани на люспи
● домати - 400 г плътни, на кубчета от консерва
● моркови - 2 бр.
● доматено пюре - 55 г
● бульон - 500 мл зеленчуков
● леща - 200 г кафява
● босилек - 1/2 ч.л. изсъхнал
● риган - 1/2 ч.л. изсъхнал
● розмарин - 1/2 ч.л. изсъхнал
● магданоз - свеж за поръска

Начин на подготвяне

Зеленчуците се нарязват на ситно. Гъбите се обелват, остранява се пънчето и се нарязват на филийки. В дълбока тенджера се загрява зехтинът. Прибавя се наситнен лук, разбърква се за 2-3 мин., до момента в който омекне.

Прибавят се морковите нарязани на кубчетга, задушават се за 1-2 минути и се прибавят наситнените стръкове селъри. Разбърква се и се прибавят гъбите, нарязани на филийки. Посолява се със сол и черен пипер. Оставя се да се задушава на сдържан котлон, до момента в който изври изцяло водата от зеленчуците.

Когато сместа към този момент е суха се излива виното, разбърква се и се оставя за минута-две да се изпари, прибавя се пасиран чесън, доматената паста, доматите от консерва, налива се зеленчуков бульон, лещата, сухите билки - босилек, риган, розмарин и щипка сода за самун.

Разбърква се и се оставя на котлона, до момента в който се свари лещата към 40-50 мин. или до момента в който стане на половина, би трябвало да е по-суха, повече като яхния.

Пастата е по желание, може да са спагети, или дребна паста или да са начупени кори за лазаня. Сварява се съгласно напътствието.

Сервира се в дълбока паница, като се сипва от пастата и се залива с 1 черпак от лещата. Поръсва се с магданоз. Наситнен магданоз поднасям в обособена купичка и всеки самичък си сервира, по желание е.

За паста избрах лингуини на Barilla, само че в истинската рецепта е показано да се начупват кори на огромни части за лазаня, по желание е.

Самата леща, по този начин сготвена, с толкоз доста подправки, има луксозен усет и мирис и е доста уместно да се предложи и италианска Фокача за многообразие, както демонстрирам и на фотосите.

Рецепта за истинска италианска Фокача с розмарин и морска сол е оповестена в уеб страницата на Готвач БГ.

Лещата Болонезе върху паста е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР