Топ мениджър на китайската компания коментира скандалаКоординирана политическа кампания съзря

...
Топ мениджър на китайската компания коментира скандалаКоординирана политическа кампания съзря
Коментари Харесай

Huawei с интересна версия защо е на мушката на САЩ

Топ управител на китайската компания разяснява абсурда

Координирана политическа акция съзря Ерис Сю в дейностите на Съединени американски щати против Huawei (снимка: Huawei)

Противопоставянето на Съединени американски щати и Китай придобива застрашителни размери – наранени са освен избрани компании и частни ползи, само че и международната стопанска система като цяло, включително софтуерни планове като 5G. Прокрадват се и основателни страхове, че комерсиалната война сред двете свръх-държави може да прерасне даже във боен конфликт.

В центъра на събитията в последните месеци е Huawei – най-големият производител на телекомуникационно съоръжение в света и втори по продажби на смарт телефони. Вашингтон обаче затвори пазара в Съединени американски щати за технологиите на Huawei, като упрекна компанията, че със своето съоръжение шпионира в интерес на китайското държавно управление.

Нещо повече, Съединени американски щати приканиха своите съдружници по целия свят да се откажат от техниката на Huawei при създаване на мрежите от ново потомство. Редица държавни управления към този момент се подадоха на натиска от американска страна, а други се двоумят по какъв начин да постъпят.

На обиколката си в Източна Европа тази седмица държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео предизвести управляващите в Унгария, че в случай че употребяват съоръжение на Huawei тук-там, в които се намират значими американски системи, за Съединени американски щати ще бъде мъчно да поддържат партньорски връзки с Будапеща, като още веднъж бяха изтъкнати съображения за сигурността.

В отговор топ-мениджър на китайската компания осъди опитите на Съединени американски щати да убедят страните от Източна Европа да се откажат от нейното оборудването, определяйки дейностите на Вашингтон като „ координирана, тактическа политическа акция “ против Huawei, заяви Файненшъл Таймс.
още по тематиката
Ерик Сю, един от тримата ротационни ръководители на борда на шефовете на Huawei, счита, че зад офанзивата на Съединени американски щати не стои угриженост за сигурността на съдружниците. Според него, Вашингтон се управлява от други съображения.

„ Наистина ли [САЩ] мислят за киберсигурността и отбраната на персоналния живот на жителите на други страни или имат други претекстове? Някои споделят, че защото употребяват съоръжение на Huawei, това затруднява американските разследващи служби да получават данни за тези страни “, споделя Сю, представен от Файненшъл Таймс.

Той осведоми също, че Huawei се е съгласила с настояването на английска организация за киберсигурност да промени програмния код, употребен в телекомуникационното съоръжение на компанията. Китайският производител ще похарчи над 2 милиарда $ за смяна на софтуера в своята инсталация по целия свят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР