Топ брандовете знаят как да използват теорията на цветовете –

...
Топ брандовете знаят как да използват теорията на цветовете –
Коментари Харесай

Как теорията на цветовете влияе на потребителите: Част 2

Топ марките знаят по какъв начин да употребяват теорията на цветовете – по какъв начин се смесват те, кои си подхождат, по какъв начин контрастират – с цел да повлияят на страстите ни и да ни убедят да се доверим на избрани артикули. Това е значимо, тъй като някои изследвания допускат, че хората подсъзнателно вземат решение за един артикул за към 90 секунди, а 90% от това решение е въз основата на цвета, счита Бет Дойн, основен изпълнителен шеф на Main & Rose.

В собствен материал за Inc.com тя дава своите 4 съвета за „ притежаване “ на цветовете от марките. В първата част ви разказахме за необходимостта от ловко имплементиране на цветовете във всички материали на компанията, както и усилването на въздействието на знаците на марката още веднъж посредством цветове. Ето какво още споделя Доейн.

Знайте своята еднаквост и я приведете в сходство с промишлеността ви

Цветовете, употребявани в едно лого или уеб страница, споделят образно същността на една организация, по тази причина е значимо да съответстват с основата на идентичността ѝ.

Забелязвали ли сте какъв брой приложения за хранене са в алено? Храната е примитивен ентусиазъм, а аленото – примитивен цвят. Доказано е, че той покачва кръвното налягане и апетита, а марки като Grubhub, Yelp, Seamless и други знаят това.

Сега си припомнете логата на някои снабдители на здравни услуги. Много от тях са сини, защото желаят да основат успокоителен резултат. Известно е обаче, че синьото потиска апетита и глада, тъй че не забравяйте да откриете символиката зад всеки колорит, преди да решите да го употребявате.

Опознайте аудиторията

Цветовете са комплицирана задача, която зависи от доста фактори, като да вземем за пример подтекста и културата, по тази причина е значимо да бъдат съобразени с целевите пазари. Например за някои народи бялото е непорочност, само че за други е знак на гибел.

Дори и в една хомогенна просвета, цветовете могат да имат друго значение според от целевата публика на компанията. Например златистото може да е ефикасен избор за хотел, който желае да съобщи разкош и лукс, само че в случай че целевият му пазар са по-младите консуматори, на тях този избор може да им се стори по-остарял и несъразмерен. Маркетинг екипите би трябвало да поставят нужната грижа да изготвят тактики, обслужващи целевите публики.

По материал на Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР