Том Филипс от Eurogamer разкрива любопитна подробност около поредицата Assassin’s

...
Том Филипс от Eurogamer разкрива любопитна подробност около поредицата Assassin’s
Коментари Харесай

Историята на асасина трябвало да приключи в Космоса

Том Филипс от Eurogamer разкрива любопитна детайлност към поредицата Assassin’s Creed от времето, когато тя към момента е попадала в проектите на Ubisoft като поредност. Според информация, предоставена на медията, финалната трета част от сагата за асасина е трябвало да приключи с Дезмънд, който поема към звездите с галактически транспортен съд.

Разкритието е направено пред медията Ларс де Вилд, ентусиаст-изследовател на тайни теории и окултни практики и учител в Университета на Льовен, Белгия. Още като студент, през 2019, той интервюира няколко някогашни чиновници на Ubisoft, които са работили по емблематичните игри от тяхното основаване.

Де Вилд взема изявленията от основателя на поредицата Патрис Дезиле и креативният шеф на Assassin’s Creed 3 Алекс Хътчинс. „Казано в резюме, третата игра приключва с края на спора в наши дни, при който Дезмънд Майлс отстрани Абстерго посредством композиция от уменията и знанията на всичките си прародители, включително Алтер от AC1 и Ецио от AC2“, написа де Вилд.

Самият Хътчинсън си напомня диалога с де Вилд и разяснява пред Eurogamer, че в реалност, първичния проект е било да се показа една огромна, крайна борба, която се развива в днешни дни, като Дезмънд е трябвало да бъде огромната звезда. От описанието на де Вилд излиза наяве, че приказваме за 2012 и края на света. Финалната сцена включва Дезмънд Майлс и Луси, които се запътват към звездите с галактически транспортен съд, с цел да основат нова цивилизация дружно – като едни съвременни Адам и Ева. Това било и повода нейната героиня да бъде кръстена Луси – на откритите остатъци на Австралопитек афаренсис, кръстен галено от своите откриватели Луси.

Но, когато през 2012 третата игра излиза, проектите за бъдещето на поредицата към този момент са претърпели смяна. И въпреки Assassin’s Creed 3 в действителност да завършва историята на Дезмънд, то доста други детайлности тук били изменени доста. Студиото било решило да посвети игри особено на Ецио, а самият Дезиле към този момент не бил част от Ubisoft след спор с шефа на студиото Ив Гийемо. Луси по този начин и не се появила към този момент в сериите, а новите отговорници за поредицата решили да запазят Абстерго, като основния изверг в поредицата и отсега нататък. Интересен миг в материала на Eurogamer се явява разкритието, че Дезиле е трябвало да „убие“ Луси тъй като Вероника Мар и актрисата от „Замръзналото кралство“ Кристен Бел желали пари, с цел да включат Луси в последващи издания на игрите.

Всъщност, разяснява Филипс, тази концепция за актуалните Адам и Ева не трябва изоставена от Ubisoft, и тези, които са приключили Valhalla най-вероятно са го разбрали. Все отново, в сюжета на Valhalla в началото работи Дарби Макдевит, който се явява деец за поредицата.

„Тази сюжетна линия си има край, само че защото цялата история е открита пред нас като на длан, ние виждаме вселената в жанр „Доктор Кой“, изяснява самият Макдевит през 2014. „Имаме толкоз доста благоприятни условия, че несъмнено не желаеме тази галактика да свършва, само че може да имаме голям брой сюжетни линии, които имат край. Финалът на трилогията за Дезмънд се промени леко, само че още от началото тя беше проектирана да свърши по този начин. И някъде преди към две години ние бяхме запланували друга история…, само че продължихме напред, давайки ясно да се разбере по кое време ще е края на историята“.

„Удивително е да видиш по какъв начин сериите са приспособили проектите за по-общата рамка в продължение на десетилетие и са били вкарани старите хрумвания. А може би един ден да забележим и звезден транспортен съд на хоризонта“, Филипс.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР