Току-що сте съкратени от работата си в някога могъщ стартъп,

...
Току-що сте съкратени от работата си в някога могъщ стартъп,
Коментари Харесай

Кутия на SVB за $200, FTX късмет за $20: 7 спомена от сринали се компании

Току-що сте съкратени от работата си в в миналото всесилен стартъп, който щеше да трансформира света. New York Times разкрива лъжливия бизнес модел на вашия основен изпълнителен шеф. Инвеститорите са полудели, фондовият пазар кърви. Картата ви за достъп до офиса не работи.    Какво може да извършите? Да огледате какви аксесоари с логото на компанията пазите, разяснява The Guardian.    Всички сме гледали задоволително филми за напредък и проваляне на компании и основни изпълнителни шефове, само че има едно нещо, което се разисква по-малко: убийственият пазар за препродажба на мърчън артикули, свързани с банкрутирали компании, от който печелят недоволни чиновници или пък хора, които са получили такива продукти по време на събития и като дарове.    Както Wall Street Journal заяви, чаши за кафе, одеяла и дъски за сирене, брандирани с логото на Silicon Valley Bank стигнаха до eBay единствено няколко дни след колапса на банката. Дъската струваше 200 $.   Това е нишов, само че профилиран пазар. Инвеститорът Тед Арънсън споделя пред изданието, че евентуално е похарчил към 25 000 $ за финансови сувенири. Портрет на Бърни Мадоф и листовка с етичния кодекс на Enron украсяват офиса му в Пенсилвания.   Анна Сорокин, по този начин наречената SoHo измамница, сподели, че „ по подигравка на ориста “ е купила пуловер с логото на FTX, който да облече на коледно празненство предходната година. Наскоро тя си е купила суичър на SVB за своята нейната „ възходяща сбирка от движимости, свързани с финансови бедствия “.   По този мотив The Guardian селектира няколко предмета, всеки от които припомня за крушение, което бизнесът би предпочел да не помни.   Тениска на HQ за $49,99   В своя пик мобилната игра имаше 2,3 милиона играчи, които можеха да завоюват сред $11 и $25 000, в случай че дават отговор вярно на въпросите, като средствата идваха от голямото количество VC финансиране, налято в компанията. Единственият въпрос, на който компанията не можа да отговори, беше по какъв начин този бизнес модел въобще трябваше да работи.

  Чаша на WeWork за $499,99   „ Винаги правете това, което обичате “, гласи лозунгът на доставчика на коуъркинг пространства, чийто създател Адам Нойман реши да дава отговор на проблемите с прегарянето в офиса с наливна комбуча. Чашите, в които напитката може би се е изливала, в този момент вървят за стотици долари.

 Бейзболна шапка на Lehman Brothers x MTV за $75


Защо Lehman Brothers си сътрудничи с MTV за бейзболна шапка е тайнственост, изгубена във вековете, само че дизайнът със зелено-бяло райе не е извънредно неприятен. 
Тениска на Gawker Media, $250   Върху нея са изброени някогашните марки на към този момент несъществуващата медийна компания. Обявата в eBay назовава тениската „ рядка “, защото в началото е била „ налична единствено за чиновници “. Като се има поради какъв брой постоянно групата е уволнявала всички свои чиновници единствено с цел да наеме още веднъж нови година по-късно, това може да са хиляди хора.


Кутия на Silicon Valley Bank за $203,50   Моля, единствено за съществени запитвания: продавачът „ би трябвало да заплати наем този месец “, написа създателят на обявата в eBay.

 FTX късметче за $19,99   FTX един път се свърза с рекламна организация, с цел да достави брандирани бисквити с шансове на китайски заведения за хранене в Съединени американски щати. По подигравка на ориста създателят на криптоборсата Сам Банкман-Фрайд го чака следващо обвиняване, обвързвано с подкупи към китайските управляващи. Продавания в eBay шанс гласи: „ Вие сте на път да измененията живота си вечно “.



Купувачи, внимавайте: може да съумеете да намерите собствен личен за по-малко. CoinDesk заяви през декември, че доста бисквитки с шансове на FTX към момента циркулират из заведенията за хранене даже след колапса на компанията.

Дебитна карта на MoviePass за $1400

Продавачът на тази карта на стойност $1400 разяснява, че тя „ ВЕЧЕ НЕ РАБОТИ “, само че всеки, който е употребявал MoviePass, знае, че тя в никакъв случай не е работила.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР