Токсични вещества, включително глифозат, са открити в бебешки пелени във

...
Токсични вещества, включително глифозат, са открити в бебешки пелени във
Коментари Харесай

Откриха токсични вещества в памперсите във Франция

Токсични субстанции, в това число глифозат, са открити в бебешки пелени във Франция. Това сочи проучване, оповестено през днешния ден от френската организация за околната среда АНСЕС (ANSES), цитира Ройтерс дир.бг.

След изследвания на пелените за еднократна приложимост и по какъв начин те се употребяват контролиращата работа е открила доказателства за няколко химични субстанции с рисково високи нива на наличие, уточни организацията.

Според изследването измежду веществата са бутилфенил метилпропионал, употребен в козметиката, някои ароматични хидрокарбонати и глифозат, употребен в битката с вредителите в селското стопанство. Всички те съставляват евентуална заплаха.

Френското държавно управление уточни, че производителите и търговците би трябвало да подсигуряват, че нездравословните субстанции са отстранени от пелените за еднократна приложимост. Призовахме производителите и търговците да вземат ограничения през идващите 15 дни за унищожаване на тези субстанции от бебешките пелени за еднократна приложимост, се показва в известие на министерствата на опазването на здравето, околната среда и финансите.

Глифозатът се чака да бъде спрян от приложимост във Франция до три години, въпреки че се прави изключение от възбраната в случаите, при които няма задоволително надеждни други възможности на пестицида в земеделието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР