Токийската фондова борса започна понеделника със спад. Инвеститорите усещат политическа

...
Токийската фондова борса започна понеделника със спад. Инвеститорите усещат политическа
Коментари Харесай

Борсата в Токио със спад заради политическата несигурност

Токийската фондова борса стартира понеделника със спад. Инвеститорите усещат политическа неустановеност с хронифициралия скандал, който прати рейтинга на държавното управление на Шиндзо Абе надолу.

Водещият показател Никей се намали с 0,40 % или 86,13 пункта до 21 590,38 в ранната търговия, до момента в който по-широкият Топикс спадна с 0,32 % или 5,48 пункта до 1731,15.

По-рано стана известно, че рейтингът на японското държавно управление падна до най-ниската си стойност от 2012 година, когато Абе оглави кабинета. Това сочат оповестените в понеделник данни от допитване на вестник " Асахи ", съобщи БГНЕС.

Изданието показва, че основна причина за спешното понижаване на рейтинга е абсурдът с подправените документи в Министерството на финансите на страната.

Японското министерство на финансите под натиска на опозицията и медиите призна на 12 март, че са подправени 14 предоставени на Народното събрание документа за договорка с държавен имот, продаден по неведнъж занижена цена на прочут на дамата на премиера.

Министерството на финансите, което оформило продажбата, дълго време отхвърляше обстоятелството на подправяне на документите. Неопровержимите доказателства обаче бяха оповестени във вестник " Асахи ".

Опозицията към този момент слага остро въпроса за оставката на Асо и персоналната отговорност на премиера Шиндзо Абе.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР