Токио съобщи за най-големия си брой нови коронавирусни инфекции във

...
Токио съобщи за най-големия си брой нови коронавирусни инфекции във
Коментари Харесай

Токио с рекордни над 2800 заразени, дни след началото на Олимпийските игри

Токио заяви за най-големия си брой нови коронавирусни инфекции във вторник, дни след началото на Олимпийските игри , оповестява АП.

Японската столица заяви за 2848 нови случая на COVID-19 , надхвърляйки по-ранния връх от 2 520 случая на 7 януари. Общо 200 000 в Токио от началото на пандемията предходната година.

, което би трябвало да продължи по време на Олимпийските игри до началото на Параолимпийските игри в края на август.

Експертите предизвестиха, че по-заразният вид Делта може да докара до скок на случаи по време на Олимпийските игри, почнали в петък.

Експертите означават, че случаите измежду по-младите, неимунизирани хора внезапно се усилват .
 Коронавирусът настава в Олимпийското село
Коронавирусът настава в Олимпийското село

Положителни проби са дали и двама спортисти

Много сериозните случаи са свързани с хора към и над 50 години . Сега те преобладават в близо 3000 приети в болница пациенти в Токио и последователно пълнят наличните кревати. Според известията управляващите възнамеряват медицинските институции да усилят потенциала си до към 6000 кревати .

Ваксинацията в Япония стартира късно и постепенно, само че набъбна фрапантно през май в продължение на няколко седмици, защото доставките на импортирани ваксини се стабилизираха и държавното управление на премиера Йошихиде Суга настоя да имунизира повече хора преди Олимпийските игри.

Правителството оповестява, че 25,5% от японците са изцяло имунизирани , към момента надалеч от равнището, за което се счита, че има някакво значимо влияние върху намаляването на риска за популацията .

Правителството на Суга е подложено на критика, че приоритет са Олимпийските игри, а не здравето на нацията. Рейтингът на Суга измежду обществото е понижен до към 30% в последните медийни изследвания.
 Под сянката на COVID-19: Олимпийските игри в Токио открити при съвсем затворени порти
Под сянката на COVID-19: Олимпийските игри в Токио открити при съвсем затворени порти

Японският император Нарухито публично откри Игрите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР