Токио. Министър-председателят на Япония Йошихиде Суга смята, че посещението му

...
Токио. Министър-председателят на Япония Йошихиде Суга смята, че посещението му
Коментари Харесай

Японският премиер Йошихиде Суга: Посещението ми в САЩ помогна за изграждането на доверие с Байдън

Токио. Министър-председателят на Япония Йошихиде Суга счита, че визитата му в Съединени американски щати е помогнало за построяването на връзки на доверие с американския президент Джо Байдън. Това разгласи Суга пред кореспонденти след договарянията с водача на Белия дом, предава TACC .

„ Що се отнася до резултатите от моето посещаване в Съединени американски щати, всички те са изложени в взаимно изказване. От свое име бих желал да прибавя, че успяхме да изградим връзки на доверие с президента Байдън “, цитира организацията думите му.

Суга стана първият задграничен водач, който организира персонална среща с Байдън след встъпването му в служба като президент на Съединени американски щати.

След диалозите, извършени във Вашингтон предишния петък, водачите на двете страни се оповестиха за мир и непоклатимост в Тайванския пролив, показаха изключителна угриженост по отношение на ситуацията с правата на индивида в Хонконг и Синдзян-уйгурски самостоятелен район в Китай, а също по този начин се опълчиха на едностранни дейности, ориентирани към смяна на статуквото в Източнокитайско море. Те се изказааха и против дейностите на Китай в Южнокитайско море.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР