Тогава предаването История.бг“ ще бъде посветено на Гоце Делчев, разясни

...
Тогава предаването История.бг“ ще бъде посветено на Гоце Делчев, разясни
Коментари Харесай

Емил Кошлуков пред Tribune.bg: Филмът „Само защото бяха българи“ ще бъде излъчен следващия понеделник

Тогава предаването „ История.бг “ ще бъде отдадено на Гоце Делчев, обясни той
„ Филмът „ Само тъй като бяха българи “ е предаван и ще бъде излъчен, просто друг понеделник, а другия “, това сподели извънредно за Tribune.bg генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков във връзка разразилия се скандал с лентата, която беше заложена в програмата и след това бе заменена.

„ Тогава предаването „ История.бг “ е отдадено на 150 години от рождението на Гоце Делчев. И с цел да се получи повсеместен тематичен блок, след него е доста по-добре да прокламираме и филм, който е по тематиката, по тази причина е очакван за понеделник - 31 януари “, обясни Кошлуков.

Филмът на Милена Милотинова беше заложен в програмата на Българска национална телевизия за 24 януари, само че по този начин и не се появи в ефир. Мнозина заподозряха, че повода е визитата на държавното управление на Северна Македония у нас и под натиска на ръководещите се е наложило да бъде свален, с цел да не се разтълкува като провокация по отношение на гостите ни от Скопие.

Заради случилото се младежите от Вътрешна македонска революционна организация даже желаеха оставката на министъра на културата.

„ Не ми се разясняват спекулации и нелепости. Казах ви по какъв начин е програмирано, както е вярно. Когато има някакъв мотив да развиеш тематиката. Нямам различен коментар “, сподели още Кошлуков.

От Tribune.bg направихме и информация в уеб страницата на Българска национална телевизия и се убедихме, че документалният филм „ Само тъй като бяха българи “ фактически към този момент попада в програмата на публичната медия за 31 януари от 22 часа, незабавно след „ История.бг “.

Неволно или не, объркването в програмата на „ малкия екран майка “ евентуално ще остави съмнения в част от българското общество за дипломатически ход от страна на държавното управление поради деликатните връзки на страната ни с Република Северна Македония.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР