Тоестовете на гейминг мишки са едни от най-субективните в бранша

...
Тоестовете на гейминг мишки са едни от най-субективните в бранша
Коментари Харесай

SteelSeries Sensei Ten - класически дизайн и симетрична прецизност

Тоестовете на гейминг мишки са едни от най-субективните в сектора - това е все едно да тестваш петпръста кожена ръкавица, която идва в един размер. Не единствено всяка ръка е друга по мярка, само че хората употребяват мишките с друг хват - някои избират да ги държат с върховете на пръстите, други слагат цялата си длан върху тях, а има и всевъзможни хибридни положения сред тези две. С това конкретизиране през днешния ден ще ви показва една класическа мишка - SteelSeries Sensei Ten, която отбелязва 10-годишнината на Sensei дизайна.

 SteelSeries Sensei Ten - типичен дизайн и симетрична точност
Днес пазарът на сходна външна страна напълно не страда от липса на попълнения - компании като Razer и Logitech бълват модели като остаряла баба - упътвания към внуците си. Малко производители обаче са успявали да основат дизайн, който да остане неизменен и в същото време харесван през годините - подобен е казусът с модела Sensei на SteelSeries.
Дизайн
Оригиналният дизайн датира от 2009-а година с модела Xai, който SteelSeries преименува на Sensei през 2011-а година. През последните 10 години всички модели с това име резервират съвсем идентична форма - изцяло симетрично разположение на бутоните и форма, изчистено дълго тяло с невисок профил. Освен левия и десен бутон, Sensei Ten има по два бутона от двете страни, където лежи палеца, в случай че държите мишката с лява или дясна ръка. Скрол колелцето също се дублира като бутон и е една от двете RGB зони с подсветка. Над него е ситуиран и бутон за бърза промяна на DPI резолюцията на мишката.

 SteelSeries Sensei Ten - типичен дизайн и симетрична точност
Логото в задната част е втората RGB зона, схемата на подсветката се ръководи от SteelSeries Engine 3 софтуера. За разлика от истинския Xai и Sensei модели, които имат сребърно-черна цветова композиция, Ten разчита на по-консервативен чисто черен цвят. Покритието на поликарбоната (пластмасата) е матово, което дава прелестно чувство в ръката, само че има наклонност да се захабява след продължителна приложимост. Крачетата, върху които се плъзка мишката, са три на брой и са продълговати ленти - две отвесно ситуирани в задната част и една хоризонтална в предната.
Характеристики и функционалност
За разлика от други, много по-лъскави мишки, Sensei Ten резервира непретенциозен външен тип, за сметка на хардуера, който се крие под капака. Сензорът на мишката е оптичен, създаден взаимно от SteelSeries и PixArt - съгласно продуктовото изложение, той би трябвало да е най-хубавото, което е налично на пазара на гейминг мишки сега, само че сходно изказване се потвърждава мъчно и точно по тази причина множеството производители пишат сходни неща в описанието на продуктите си.

 SteelSeries Sensei Ten - типичен дизайн и симетрична точност
Сензорът има разграничителна дарба от 50 до 18 000 DPI с опция за регулация със стъпка 1 DPI. SteelSeries са дали името TrueMove Pro на датчика си, а спомагателни технологии като Zero Jitter и Tilt Tracking би трябвало да подобрят цялостната продуктивност на мишката. Тя има полинг рейт от 1000Hz, което дава 1ms време за реакция - стандарт в промишлеността при високопроизводителните гейминг мишки.

Един от евентуалните пропуски в модела е неналичието на изплетено от плат покритие на гумения кабел, който почтено казано се усеща леко на ниска цена, а мястото на контакт със самата мишка създава скърцащи звуци при по-силно прегъване на кабела. Нещо, което не би трябвало да бъде предстоящо при сходен ценови клас мишка.

 SteelSeries Sensei Ten - типичен дизайн и симетрична точност
Софтуер, профили и подсветка
SteelSeries Engine 3 се грижи за по-детайлните настройки на Sensei Ten, въпреки че мишката може да работи и без този програмен продукт - Windows намира и конфигурира нужните драйвери. Червена точка в тефтерчето е размерът на софтуера - единствено 135 MB, което е приятна изненада, изключително предвид на конкурентни решения, които заемат от време на време над гигабайт.

 SteelSeries Sensei Ten - типичен дизайн и симетрична точност
Малкият размер се е отразил и на типа и качествата на този програмен продукт. Той не е толкоз бляскав, едвам речем iCue нa Corsair или съответния Logitech център. Въпреки това, всички базисно нужни функционалности са налице - можете да задавате другата сензитивност на датчика, да програмирате всички бутони, да променяте семплинг рейта. Управлението на подсветката е по-малко интуитивно, в сравнение с ми се желае, само че за тези от вас, които не са почитатели на дискотечното осветяване, софтуерът предлага изцяло задоволително варианти.

 SteelSeries Sensei Ten - типичен дизайн и симетрична точност
Впечатления от всекидневието
Симетричният дизайн е доста забавен нож с две остриета - от една страна това е една от дребното мишки, които оферират улеснение за левичари. От друга - на пазара сигурно има по-ергономични мишки, в случай че сте като множеството консуматори и употребявате тази външна страна с дясната си ръка. Този типичен дизайн обаче има своите преимущества - той пасва на разнообразни размери на ръката и разнообразни хватове. Аз съм висок 177 и дланите ми са със междинна огромни - изцяло усреднена статистическа извадка на множеството консуматори. Sensei Ten се усеща комфортна както и да я хвана и няма нужда от заучаване, каквото беше нужно при тестванията на IronClaw на Corsair да вземем за пример.

 SteelSeries Sensei Ten - типичен дизайн и симетрична точност
Колегата в офиса, който е над 190 см и с много по-големи ръце, също откри Sensei Ten за комфортна, без да усеща мишката дребна в " лапите " си. Що се отнася до превключвателите - те са също общоприети за този клас мишки - механични с 60 милиона клика живот. В съпоставяне с други модели, клика е малко по-стегнат и се изисква една концепция повече мощ (тежест), с цел да бъде регистриран клик. Подсветката на мишката има значение само, когато не употребявате устройството, тъй като в противоположен случай дланта и пръстите покриват двете RGB зони. Тъй като мишката е жична и няма неудобството на батерия, това не е проблем и можете да оставите диско светлините вкючени.

Разположението на симетрични странични бутони също има амбивалентен (каква яка думичка) резултат. От една страна бутоните, които ще лежат под палеца (независимо дали сте левичари или си служите с дясна ръка) са доста комфортни. Другите два бутона обаче би трябвало да бъдат ръководени с безименния пръст и изискват несъмнено изпитание и заучаване, с цел да станат комфортни. На доктрина можете да ползвате и кутрето си за втория бутон, само че този пръст е толкоз рядко употребен, че в случай че не сте китаристи или пианисти, това ще изисква много часове извършения, преди да свикнете изцяло.
Финални думи
Цената на SteelSeries Sensei Ten сега е 129 лв.. Започвам с този факт, тъй като това е може би най-големия минус на тази мишка, която другояче е безупречна във всяко отношение. Неслучайно Sensei носи на опаковката много гръмки изказвания, свързани с електронните спортове и представянето на модела в професионални надпревари. Формата на мишката е универсална и симетрична - и до момента в който това не предлага най-хубавия комфорт за хора, работещи с дясна ръка, е превъзходен компромис за левичари. Сензорът е на равнището на всички огромни играчи в този клас и ще ви свърши чудесна работа - кому са нужни 18 000 DPI за мен продължава да бъде неразгадаема тайнственост. Но по-добре да имаш и да не ползваш, в сравнение с назад.

 SteelSeries Sensei Ten - типичен дизайн и симетрична точност
Софтуерът също е порядъчен и въпреки че други конкурентни марки оферират повече варианти за подсветката, SteelSeries Engine обезпечава нужното, що се отнася до функционалност на самата мишка. Общо взето забележки съвсем няма - кабелът можеше да бъде подплатен за по-голяма издръжливост, само че това е дреболия. Sensei Ten е мишка за съществени играчи, които желаят продуктивност и нямат потребност от непотребни фойерверки. За сходен контингент цената най-вероятно би била допустима и даже ниска в някаква степен. За останалите потебители, които не се състезават в електронни спортове, има оферти с повече екстри за същите пари.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР