Точно в Международния ден на детската книга – 2 април,

...
Точно в Международния ден на детската книга – 2 април,
Коментари Харесай

Издават 25 приказки, написани от деца

Точно в Международния ден на детската книга – 2 април, започва Конкурсът за най-хубава авторска приказка, написана от деца и младежи до 18 години, а на 1 юни журито разгласи финалната си селекция с отличените приказки.

Жури в състав – Нуша Роянова, илюстратор и учител по изящни и приложни изкуства, водещата Невена Василева, и преподавателят по детско книгоиздаване във Факултета по публицистика и всеобщи връзки на СУ „ Св. Климент Охридски “ – гл. ас. доктор Юлия Йорданова, се изправи пред предизвикването и магията на близо 400 приказки, изпратени от 44 обитаеми места в България и чужбина. От Бистрица и Брестница до София и Лондон, момчета и девойки, както и „ авторски колективи “ събраха храброст да споделят своите приказки.

25 от приказките, събрали най-високо утвърждение от журито, ще бъдат издадени от „ Дъбови листа “ тази есен в специфична книга, илюстрирана от деца.

В нея всяко малко и пораснало дете ще може да пътешества до град Буквар и назад с коня, който желал да е зебра, да пазари във вълшебно магазинче и да се запознае с Костенурчо с триетажната черупка. Имената на приказките и отличените деца, може да прочетете тук .

„ Освен прелестните приказки, които получихме, ни впечатли и отношението на родителите и споделеното в имейлите “, показа Нуша Роянова, основател на състезанието.

„ Конкурсът Ви е прелестна концепция - оказа помощ ми да откъсна щерка си от електронните игри и малкия екран, раздвижи въображението и писмените ѝ умения “, споделя майка на участничка в състезанието, а различен родител добавя.

„ Прочетох за Вашата самодейност и описах на сина си за нея. Това таман съответства с неговото огромно предпочитание да писателства на една остаряла фамилна пишеща машина. Писането мина от пишещата машина на компютъра и по този начин се роди приказката, която Ви адресирам. “

„ Да не забравяме, че най-голямата премия за мен като издател и родител е, че толкоз доста деца, родители, а и учители откликнаха на предизвикването и посегнаха към химикалката или клавиатурата. Наградата ще бъде и за всички тези, които ще разлистят този баснословен алманах, събрал въображението и хубостта на детския свят “, добави Роянова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР