Точно в 11.00 часа беше дадено началото на проверката на

...
Точно в 11.00 часа беше дадено началото на проверката на
Коментари Харесай

Безпроблемно преминаха тестовете на сирените в област Русе

Точно в 11.00 часа беше обещано началото на инспекцията на техническото положение на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията на територията на област Русе.

Учението, което бе координирано от регионалния шеф Анатоли Станев, мина сполучливо. Всички детайли на системата – разпространяване на авансово записано гласово известие, оповестяване на информация в действително време и писък на сирени, сработиха без никакви проблеми. Анатоли Станев прави оценка дейностите на институциите и координацията сред тях в днешната подготовка на чудесно равнище и като изцяло съответни.

Самата подготовка стартира с лъчение на авансово записано гласово известие „ Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа инспекция “. След това на жителите беше обявено онлайн, че ще чуят националния сигнал за паника. За интервал от две минути прозвуча акустичния звуков сигнал, като в следствие поетапно беше разгласен края на паниката, както и приключването на техническата инспекция.

Припомняме, че Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията се тества два пъти годишно в първия работен ден на месеците април и октомври. Днешното обучение се организира по отношение на авансово квалифициран проект, като за задачата беше образувана и оперативна група към Регионалната дирекция за пожарна сигурност и отбрана на популацията. На процедура от там са направили подготовката за днешното обучение и надлежно са провели теста. Отделна работна група пък е проверявала за чуваемостта на другите места в града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР