Точно след седмица са предсрочните парламентарни избори. Кампанията влиза в

...
Точно след седмица са предсрочните парламентарни избори. Кампанията влиза в
Коментари Харесай

Българи в чужбина създадоха платформата Лъжеш ли - колко често лъжат политиците?

Точно след седмица са предварителните парламентарни избори. Кампанията влиза в последната си седмица и политиците не престават да ни заливат с политически послания. Интензивността на посланията обаче не усилва доверието в тях.

И това е разбираемо, тъй като всеобщо публичното мнение счита, че политиците лъжат. Но лъжат ли в действителност или по-скоро какъв брой лъжат? Това ревизират доброволци. Българи, които живеят в чужбина, сътвориха платформата " Лъжеш ли ". Ето какво са открили за тази акция.

" Аз съм съветник, имаме доктор, имаме юристи, имаме бизнес анализатори ", споделя Даниел Янев.

Нищо общо сред тях. Освен едно:

" Просто се интересуваме от политика още от възпитаници. Това, което несъмнено ни сплоти, е че сме доста сериозни и доста скептични ", съобщи Даниел Янев.

Казват, че е по-лесно да хванеш политик в неистина, в сравнение с да намериш четвърти за белот. Но трансформират скептицизма си в нещо потребно. И във всяка предизборна акция през последните 2 години гледат интервютата с претендентите за власт под лупа.

" Избираме някаква реалистична извадка от претенденти, този път са 22-ма на брой, и гледаме всяко едно тяхно предизборно присъединяване. Всеки гледа по едно изявление, вади съответните изказвания, които съгласно него са евентуално погрешни. Опитва се да ги обори, по-късно обаче имаме най-малко една групова инспекция с най-малко 4-ма членове на екипа, с цел да сме всички сигурни, че сме събрали безапелационни доказателства, че едно изказване е погрешно ", добави Даниел Янев.

Публикуват изказванието с доказателства, че политикът волно или несъзнателно е излъгал. И опитът им към този момент сподели, че неистини има във всяко второ изявление. И съвсем постоянно политиците лъжат, употребявайки цифри.

" Когато избухна войната в Украйна съществена тематика стана енергийната сигурност и енергийната самостоятелност на България. Политиците в действителност очевидно доста добре се приготвят и когато напълно съзнателно популяризират погрешна информация се пробват по никакъв метод посредством невербални сигнали, жестове, мимики, да издадат желанието си и да вкарат в илюзия феновете преднамерено ", разяснява Даниел Янев.

Лъжите в предизборно време не са български патент, само че нашите политици съгласно Даниел се отличават от всички непознати по нещо.

" Липсата на почитание към политическия конкурент. Доста по-пиперлив, много от време на време афектиран език ", съобщи Даниел Янев.

Казват, че не получават пари, тъй като вършат това непринудено. Но питаме дали получават закани.

" Не сме получавали за наслада към този момент някакви закани. Доста рецензии сме получавали, били сме обиждани в обществените мрежи.Но не се опасяваме ", сподели още Даниел Янев.

В последната акция са уловили 57 погрешни изказвания в 952 минути изявленията. Какво ще покаже този път торбата с лъжите - Даниел и екипът му ще разгласят след по-малко от седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР