Точно преди година първият кръг на Players Championship беше почти

...
Точно преди година първият кръг на Players Championship беше почти
Коментари Харесай

Започна едно от най-силните издания на Players Championship в голфа

Точно преди година първият кръг на Players Championship беше съвсем завършил, когато целият PGA Tour затвори. Пандемията от ковид настъпи като турбуленция при полет– внезапно и ненадейно. Спортният свят, включително и голфът, приключи активност за неопределен срок.

Една година по-късно турът се завръща за своето най-отглеждано събитие - на едно от най-известните стадиони в света с най-големия награден фонд в календара (15 милиона долара) и със статистически най-плътния стартов лист. От 50-те топ голфъри в света отсъстват единствено Матю Уолф поради травма в китката и Брук Кьопка, който още веднъж изпитва проблеми в коляното. От позволените до присъединяване 144 души, 112 играчи са печелили трофеи в тура. Тази година спечелилият ще отнесе награда от 2,7 милиона $ и 600 точки за FedExCup.

Не единствено качеството на играчите, а самото игрище „ Ти Пи Си Соуграс “ с дизайнер Пийт Дай е неизменима част от уравнението при установяване на спечелилия. То е измежду емблематичните в света на голфа, като семейства на шампионата от 1982 година

Тогавашният посредник на PGA Tour Дийн Берман търси хазаин за бъдещата перла в короната в календара. Той се надява да построи събитие, което да конкурира почтено четирите мейджър шампионата. След като не съумява да се контракти с нито един клуб в Джаксънвил, през 1980 година купува 415 акра за 1 $ от притежатели на земя в Понте Ведра и на картата се появява „ Соуграс “.

Характерното е, че игрището обезврежда мощните страни на част от най-хубавите голфъри в света. Тайгър Уудс е печелил тук единствено един път, Фил Микелсън - също един път, а Ърни Елс и Виджай Сингх - в никакъв случай. Шампионът от 2019 година Рори Макилрой е последният притежател на купата, откакто на 12 март 2020 година шампионатът беше пресечен още в първия ден. Хидеки Мацуяма таман беше изравнил върха на игрището с кръг от 63 удара.

Извън успеха на Макилрой, последното издание предложи редица изненади, като отчасти повода може да се търси във връщането на шампионата от май през март. Практиката демонстрира, че в края на зимата няма метод „ Соуграс “ да е твърдо и бързо. Затова в този интервал на годината резултатите стават още по-непредвидими.

Програма на Eurosport 2:

11 март от 19:00 до 01:00 ч. 12 март от 19:00 до 21:30 ч. и 23:30 до 01:00 ч. 13 март от 21:30 до 01:00 ч. 14 март от 21:00 до 00:00 ч.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР