Точно 1200 украински бежанци от общо 1600 настанени в хотел

...
Точно 1200 украински бежанци от общо 1600 настанени в хотел
Коментари Харесай

1200 бедстващи украинци в Слънчев бряг се изпариха

Точно 1200 украински бежанци от общо 1600 настанени в хотел „ Чайка” в Слънчев бряг през вчерашния ден безусловно са се изпарили за по-малко от 2 часа и няма публична информация къде се намират тези хора. Случаят наподобява ще е индикативен за характера на цялостната „ бежанска” вълна, която ни заля от Украйна след почналите там военни дейности.

Флагман.бг увери, че разполага с достоверна информация, че тези хора са извозени тихомълком – в доста малко време посредством чудесно проведен превоз от родината им – от туроператорска компания. Майките с децата са се качили в рейсове, изпратени от Украйна и към този момент се намират отвън рамките на България.

„ Това, което следих през вчерашния ден, доста наподобява на добре проведена екскурзия, за която тези хора са си платили единствено транспортните разноски на техни туроператори, с цел да ги докарат тук да си изкарат гратис на българското море в четиризвездни хотели.

Сигурен съм, че този удобен живот, назовавам го удобен, тъй като доста небогати хора у нас не могат да си го разрешат, можеше да продължи и през цялото лято, в случай че нашите управляващи не бяха взели въпреки всичко някакви мерки”, сподели хотелиер от Слънчев бряг, чиято база е в непосредствена непосредственост до хотел „ Чайка” и е имал опцията да следи туристическите рейсове от Украйна.

Високопоставен източник от Областния спешен център в Бургас удостовери преди малко, че 1200 души от декларираните за разселване у нас украинци от хотел „ Чайка” внезапно през вчерашния ден към 14 часа са изчезнали от описите. Ако страната не бе сменила внезапно държанието си рано тази заран с преустановяване на интервенцията по разселването в базите в Паничище, Рибарица, кв. Сарафово и Елхово, през днешния ден и в идващите два дни по сходна нечистоплътна скица по-голямата част от пребиваващите у нас така наречен бягащи от войната хора щяха да се изпарят за броени часове.

В последните три седмици слънчевите дни бяха задоволително по хубавите плажове на курорта и по този начин бежанците съумяха да си създадат и загар, преди да се приберат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР