то няколко нови професии, които вероятно ще бъдат търсени в

...
то няколко нови професии, които вероятно ще бъдат търсени в
Коментари Харесай

5 професии, които пандемията създаде

то няколко нови специалности, които евентуално ще бъдат търсени в бъдеще, даже и след края на пандемията обвързвана с COVID-19, описват в канала във.

1. Хора, които вършат проби за COVID-19

Тези чиновници ще вършат проби в лечебни заведения, старешки домове, заводи и офиси. Най-вероятно тези позиции ще бъдат заети от квалифицирани медицински сестри и здравни асистенти. Заплащането може да доближи 45 $ за час

2. Лични асистенти

Нараства търсенето на болногледачи и персонални асистенти, които да оказват помощ на хора, болни от COVID-19. В тази обстановка хората, които аплайват за тази позиция, би трябвало да преценят съответните опасности за личното си здраве. Заплащането е към 25 $ на час и в множеството случаи изисква в допълнение образование.

3. Експерти по следене на контакти

Това са експерти, които се свързват с хора, които може да са имали контакти със заразноболни. Те им оказват помощ със препоръки и организирането на проби. Тази работа може да се прави на цялостно или ненапълно работно време, както и от у дома. Заплащането е към 25 $ на час.

4. Производители на защитни маски

Според някои прогнози носенето на защитни маски може да продължи още няколко години. Търсенето на тези артикули ще се ускори. Очаква се фирмите да стартират да създават брандирани маски със личното им лого. Заплащането за хора, които ще създават защитни маски, може да доближи до 18 $ на час.

5. Контрольори по спазването на карантината

Местните управляващи в градовете наемат хора, които да оказват помощ при контрола на спазването на карантината, наложена на инфектираните с COVID-19 и контактните лица. Те дават отговор и на сигналите на жителите за случаи на неспазване на противоепидемичните ограничения. За сходна работа в Съединени американски щати се заплаща към 30 $ на час.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР