Тийнейджърката Надя Тончева победи бившата световна шампионка Антоанета Стефанова на

...
Тийнейджърката Надя Тончева победи бившата световна шампионка Антоанета Стефанова на
Коментари Харесай

Наша тийнерджърка победи Стефанова на европейското

Тийнейджърката Надя Тончева победи някогашната международна шампионка Антоанета Стефанова на европейското състезание по типичен шахмат за дами в Петровац, Черна гора.

В българско дерби от втория кръг на шампионата 17-годишната Тончева надви с черните фигури над Стефанова, която е номер 8 в стартовия лист. По този метод Тончева, която играе за Шахматен клуб Левски, затвърди мощния си старт на шампионата след ремито в първия кръг с трикратната европейска шампионка Валентина Гунина от Русия.

В днешния трети кръг Тончева ще играе с белите фигури против украинката Наталия Букса, която също като нея има 1,5 точки досега.

С актив от 1,5 точки след първите два кръга са и други две от българските представителки. Белослава Кръстева направи реми във втория кръг с Улвия Фаталиева от Азербайджан с белите фигури, до момента в който също с белите Виктория Радева подели точките с арменката Лилит Мкртчян. 

В третия кръг, който стартира в 16:00 часа българско време, Кръстева ще играе с арменката Елина Даниелян, до момента в който Радева ще срещне Софи Милие от Франция.

Антоанета Стефанова, която остава с актив от половин точка, ще търси първа победа против Назлъ Хумбатова от Азербайджан. Петя Караиванова пък ще търси първи точки в мача си със словенката Петра Кейжар.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР