Tийнейджърка подпали общежитието на училището си като отмъщение към директорката,

...
Tийнейджърка подпали общежитието на училището си като отмъщение към директорката,
Коментари Харесай

20 обгорени тела: Тийнейджърка подпали общежитието на училището си като отмъщение към директора

Tийнейджърка подпали общежитието на учебното заведение си като възмездие към директорката, която по-рано лишила мобилния ѝ телефон. Историята е от южноамериканската страна Гаяна.
19 девойки са починали при пожара, десетки други са ранени, като някои от тях към момента са в болница. Открити са обгорените тела на девойки сред 12 и 18 години и телцето на петгодишно момче – наследник на учител в учебното заведение.
Общо 57 души са спали в отчасти дървената сграда, обезопасена с стоманени решетки. Училището е държавен пансион, който се посещава най-вече от деца от коренното население. Мястото на случая - Махдия, се намира посред тропическа гора, разясняват международните организации.
В момента се води следствие против хипотетичния причинител.
Според управляващите обвиненото момиче е на 15 години, макар че то твърди, че е на 14. Разликата от една година е решаваща. На 15 година учениката може да бъде упрекната по наказателното право за възрастни за палеж и породени 20 ликвидиране. В момента тя е в център за задържане на малолетни, а първо съвещание по делото е планувано за 5 юли.
„ Разпитахме я, не призна нищо “, разяснява заместник-началникът на локалната пожарна пред Асошиейтед прес.
Град Махдия беше посетен от президента на Гаяна и високопоставени чиновници.
Подобен унищожителен пожар има през 2016 година в столицата на страната Джорджтаун. Тогава пандизчии подпалиха матраците си в символ на митинг против малтретирането. 17 души починаха и повече от 10 бяха ранени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР