Тийнейджърка отнесе глоба, след като подпали беседка в пловдивския парк

...
Тийнейджърка отнесе глоба, след като подпали беседка в пловдивския парк
Коментари Харесай

Наказаха пироманка, подпалила беседка на Лаута

Тийнейджърка отнесе санкция, откакто подпали беседка в пловдивския парк " Лаута ". Момичето било дружно с двете си приятелки на шопинг в мола в кв. " Тракия ". След това решили да посетят парка. Там седнали на беседка, на която имало пейки и дървена маса, като седели и разговаряли. В един миг тийнейджърката извадила два пакета със салфетки и решила да ги възпламени върху масата. В огъня добавила и пластмасово шише с вода. Пламъците се  уголемили, а дупката на масата ставала все по-голяма.

В същия миг през парка прекосявал кметът на региона Костадин Димитров. Той се възмутил от постъпката на момичето и се доближил. Поискал да се легитимират, като пироманката отказала. Тогава райкметът подал сигнал в полицията. Униформените се отзовали. Била формирана инспекция, в хода на която станало ясно, че вредите са за близо 200 лева. 

Случаят бил докладван на прокуратурата, само че оттова отказали да образуват досъдебно произвеждане и изпратили преписката назад на Пето районно.  Така по отношение на тийнейджърката бил формиран акт. Съдът я глобил със 100 лева. Момичетата споделили, че и преди приятелката им палила всякакви неща. 

Случаят е от началото на предходната година, само че преди два дни пловдивски съд се е произнесъл с решение. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР