Тийнейджъри призоваха австралийското правителство да им помогне да се отърват

...
Тийнейджъри призоваха австралийското правителство да им помогне да се отърват
Коментари Харесай

Тийнейджърите в Австралия искат помощ от правителството заради пристрастяването им към вейпове

Тийнейджъри приканиха австралийското държавно управление да им помогне да се отърват от пристрастяването към пушенето на вейпове и електронни цигари , написа „ The Guardian “. До регулаторния орган по медикаментите в страната е изпратено мнение по въпроса от комисаря по въпросите на децата и младежите в Южна Австралия Хелън Конъли. То е направено въз основата на анкета, извършена измежду 950 младежи на възраст сред 13 и 19 години .

В документа 16-годишно момиче споделя по какъв начин достъпът до вейпове е извънредно елементарен за младежите , защото могат да си го закупят от евтините бензиностанциите, където никой не им желае персонална карта за засвидетелствуване на възрастта.

„ Някои от нас не го вършат, с цел да наподобяват готини, а други в действителност се борят със зависимости или пушат, с цел да се оправят със напрежението “ , написа 17-годишно момче, което също е участник в анкетата .

Масовото мнение на младежите е, че зависимостта им към вейпинга не би трябвало да се подценява и е неотложно да бъдат въведени ограничавания, които да създадат достъпа до този тип цигари по-труден.

Отношение по проблема взе и министърът на опазването на здравето в Австралия Марк Бътлър , който съобщи, че „ сегашният статут на вейпинга е изцяло недопустим “ . Той признава, че този проблем се е увеличен през последните няколко години и държавното управление би трябвало да вземе незабавни ограничения по въпроса .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР