Титлите на Илиана Раева като състезателка по художествена гимнастика са

...
Титлите на Илиана Раева като състезателка по художествена гимнастика са
Коментари Харесай

Грацията легенда и президент на БФХГ Илиана Раева: Обещах си да остарявам достойно 

Титлите на Илиана Раева като състезателка по художествена гимнастика са неизброими. Успехите й пък са безбройни и като треньорка и като президент на Българската федерация по художествена гимнастика.

 

В момента девойките от националния ни тим са златни, като значително заслугата за това е на брачната половинка на „ синята “ футболна легенда Наско Сираков.

На 15 март Илиана закръгли 60 години като по този мотив БФХГ и национални треньори й организирали благо и прочувствено празненство.

 

Отначало концепцията й била да отидат някъде единствено със брачна половинка й Наско Сираков. Поради стичане на събитията обаче не отпътували. Въпреки това Илияна не се е отказала да означи юбилея си в чужбина, единствено със брачна половинка си, при първа опция. 

Отбелязва, че най-съществената смяна в нея е, че е станала малко по-спокойна, откогато завоюваха олимпийското злато на игрите в Токио през 2021 година Вече изпитва благополучие, самодоволство и осъщественост.

 

За момента няма планове да се отдръпва от председателското място в БФХГ, само че акцентира, че човек би трябвало да знае по кое време да си тръгне и да даде път на младите. Възнамерява да си тръгне от там сега, в който усети, че различен би бил по-полезен на мястото й и към този момент няма тръпка към нещата.

 

Не крие изненадата си от предлагането на държавното управление да бъде удостоена с медал „ Стара планина “ – първа степен. Посочва, че за нея това е голяма чест и самопризнание, само че в това време е вследствие на блестяща екипна работа и всеки един, който е до нея има принос за това отличие. Признава, че преди 5-10 години би се съгласила да стане министър на спорта, само че имайки поради събитията и действителността към днешна дата, би си помислила.

 

Навършват се и 40 години от брака й с Наско Сираков. По този мотив дефинира като най-трудния миг и за двама им тези в работата, а не в фамилията. Тя е последовател на философията, че животът е низ от трудности, а хубавите интервали ни зареждат, с цел да можем да посрещнем следващото тестване.

 

Подчертава, че на Наско Сираков му е доста с напрежение, откогато е отпред на ФК „ Левски “, само че идеята е велика и си заслужава. След лудата пристрастеност и ревнивост, която претърпели на млади години, в този момент сред двамата съпрузи са се настанили обич, доверие, отговорност и поддръжка, които не са по-малко мощни. Страховете й са свързани най-много с околните й хора и си пожелава да са здрави и добре. Иска й се внучките й да живеят в страна, в която хората се усещат почтени, а не да бъдат унижавани.

 

Тайната да наподобява прелестно и на 60 години се крие в суетността й. Предвид, че е представител на най-женствения и хубав спорт, се старае да наподобява уместно. Продължава да спортува като към днешна дата върви единствено на пътека. Освен това внимава с какво се храни поради външния си тип. Категорично е изхвърлила от менюто си сладкото, белия самун, сирена и кашкавали.

 

Остаряването не я плаши, само че е безапелационна, че ще остарява с достолепие, тъй като си го е дала обещание. Определя Ванга, с която били близки като „ светица и делегат, с задача да оказва помощ на страната ни “.

 

Тагове: Илиана Раева Наско Сираков ФК „ Левски “ БФХГ
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР