Тишината, в която след изборите потъна политическата сила, наредена на

Тишината, в която след изборите потъна политическата сила, наредена на ...

Валентин Радев атакува президента


Тишината, в която след изборите потъна политическата сила, наредена на второ място по волята на суверена, се оказа заразна. В мълчание потъна и президентството. Четири дни бяха нужни на държавния глава, за да съобщи, че утре ще връчи проучвателен мандат за съставяне на кабинет на „Има такъв народ“. Тази критика отправи бившия депутат от ГЕРБ Валентин Радев.

Във фейсбук той коментира още:

"Това забавяне води след себе си доста неизвестни, свързани със съставяне на евентуално ново правителство или възможни предсрочни избори. Но закъде да се бърза?! Президентските избори са наесен и трябва удобните депутати да направят удобните промени в Изборния кодекс".

Президентът Румен Радев едва днес обяви, че утре сутрин ще връчи мандата на ИТН. От името на партията мандата ще вземе Антоанета Стефанова, която ще го върне веднага. Решението да не се задържа мандата в опит да се търси консенсус за правителство бе съобщено във фейсбук от лидера на ИТН Слави Трифонов - първо чрез пост, а после и в живо включване от дома си.

Очаква се БСП да е третата, на която държавният глава ще връчи последния проучвателен мандат. Според Конституцията Радев не е длъжен да избере третата политическа сила, но се смята, че той ще заложи именно на левицата.

Източник: fakti.bg