Тирил Екхоф (Норвегия) записа своята трета поредна и общо шеста

...
Тирил Екхоф (Норвегия) записа своята трета поредна и общо шеста
Коментари Харесай

Екхоф продължи с победния си ход в СК по биатлон

Тирил Екхоф (Норвегия) записа своята трета поредна и общо шеста победа от началото на сезона в Световната купа по биатлон откакто победи в спринта на 7.5 километра в Оберхоф (Германия).

Норвежката позволи една неточност при стрелбата си от състояние прав, само че с доста мощно ски тичане съумя да изпревари с цели 9.3 секунди Доротея Вирер (Италия), която смъкна и десетте си цели. Трета в днешното съревнование с закъснение от 12.6 секунди по отношение на Екхоф приключи Лиза Тереза Хаузер (Австрия), която също смъкна всичките си цели. За нея това е трето следващо качване на последното място на подиума, откакто през предходната седмица още веднъж в Оберхоф тя остана трета в спринта и преследването на 10 км.

Днешният старт още веднъж мина без българско присъединяване, защото целият ни народен тим към момента е под карантина, откакто през предходната седмица цели шест члена дадоха позитивни проби за COVID-19.

С днешният си триумф, Екхоф се приближи на единствено 17 точки от лидерката Марте Олсбу Рьозеланд (Норвегия) в генералното класиране, откакто Рьозеланд остана осма през днешния ден с две неточности и закъснение от 40.4 секунди по отношение на победителката. Трета в борбата за огромния бистър глобус с закъснение от 41 пункта по отношение на Рьозеланд е Хана Йоберг (Швеция), която през днешния ден приключи седма с един пропуск при първата си пукотевица. В борбата за дребния глобус в дисциплината спринт след шест от общо 10 старта лидер е Екхоф, която взе аления стартов номер от Рьозелнд и води с 6 точки, а третата още веднъж е Хана Йоберг, която има пасив от 8 пункта по отношение на Екхоф.

Програмата на Световната купа по биатлон при дамите продължава в събота с щафетата на 4х6 километра, която стартира в 15:45 часа българско време. След това в неделя ще се организира вторият за сезона всеобщ старт на 12.5 км, който стартира в 16:00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР