Тирана. Обявеният протест срещу инициативата Отворени Балкани, организиран от албанската

...
Тирана. Обявеният протест срещу инициативата Отворени Балкани, организиран от албанската
Коментари Харесай

„360 степени“ : Протестиращи запалиха сръбски знамена в Тирана

Тирана. Обявеният митинг против самодейността " Отворени Балкани ", проведен от албанската опозиционна Демократическа партия и някогашния министър председател Сали Бериша, се организира в Тирана следобяд, осведоми скопското електронно издание „ 360 степени “.

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев и сръбският президент Александър Вучич би трябвало да участват на двудневна среща за самодейността за районно съдействие " Отворени Балкани " в Тирана, което е главната причина за митинга, а протестиращите възпламениха сръбски флагове.

Демонстрантите носеха банери с послания, написани против самодейността " Отворени Балкани ", с ликовете на президента Вучич, Рама и Джордж Сорос.

Обръщайки се към митинга, Бериша сподели, че задачата на " Отворените Балкани " е да се откри " сръбска надмощие ".

„ Днес тук стачкуват всички жители на Македония, Косово, Босна, които виждат в дяволския план опит на авантюристи да заменят Берлинския развой. Прочетете писмото, което изпратиха до Брюксел. Никъде не се приказва за суверенни нации, а за нации в староюгославската идея. Този план има за цел да откри сръбската надмощие в района. Историята потвърждава, че един от най-големите провали на Балканите, Европа и света е концепцията за сръбската надмощие на нашия полуостров, “ предизвести Бериша пред протестиращите.

Албанският министър председател Еди Рама осъди изгарянето на сръбски флагове, както и изказванията на Бериша с аргумента, че всеки, който излезе през днешния ден по улиците в Тирана, би трябвало да се срами.

„ Нека се срамят тези, които направиха това, а не аз и моето държавно управление, които имаме поддръжката на албанците, които желаят да работят, да се развиват, а не да търпят следствията от остарялата албанска политика “, съобщи Рама.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Live / Albanians burn the Serbian flag in Tirana.
Dozens of Albanian citizens summoned by, are protesting in against and " "
— Isa Myzyraj (@IsamyzyrajAlb)
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР