Тирана. Македонското сдружение Илинден“ и неговият клон за Голо Бърдо

...
Тирана. Македонското сдружение Илинден“ и неговият клон за Голо Бърдо
Коментари Харесай

МС „Илинден“: Реагираме остро на опитите за побългаряване на македонците в Голо Бърдо

Тирана. Македонското съдружие „ Илинден “ и неговият клон за Голо Бърдо осъдиха остро в писмена реакция „ последния опит на българското посолство в Тирана да покаже несъществуващо българско малцинство в региона на Голо Бърдо “, предава MakPress .

„ В дните преди новогодишните празници българските пропагандисти в Република Албания, с нов опит за търсене на българи в селата в Голо Бърдо, където – повтаряме: такива липсват. А точно консулът на българското посолство в Тирана раздаде новогодишни пакети на учениците от учебните заведения „ Елез Кочи “ и „ 10 покойници “, се показва в реакцията на сдружението.

В известието се прибавя, че македонците в Голо Бърдо са реагирали остро на сходни действия.

„ В многочислените реакции, получени от сдружението, македонците от Голо Бърдо осъждат тази подла и необяснима акция на българското посолство в Тирана и правят оценка, че тя е следващ акт с пропагандна цел от представителите на това посолство “.

В реакцията се показва още, че македонското съдружие „ Илинден “-Тирана и клонът за Голо Бърдо, като представители на македонците в Албания, демонстрират взаимност с многочислените реакции на македонското население в региона.

„ В същото време считаме за належащо да предадем на международната общност посланието на македонците от Голо Бърдо – че те постоянно са били македонци и в никакъв случай няма да бъдат българи! Ние сме жители с достолепие и се гордеем, че сме македонци от епохи “, се споделя още в публикувания текст.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР