Тирана. Демонстранти нападнаха кортежа на албанския премиер Еди Рама с

...
Тирана. Демонстранти нападнаха кортежа на албанския премиер Еди Рама с
Коментари Харесай

„Макфакс“ : Нападнаха с камъни кортежа на албанския премиер, има ранени демонстранти

Тирана. Демонстранти нападнаха кортежа на албанския министър председател Еди Рама с камъни край град Либражд, намиращ се директно до албанско-македонската граница, предава организация „ Макфакс “ .
Според информацията, полицията е имала компликации да смъкна блокадата против конвоя на Рама.
Автомобилът на министър-председателя въпреки всичко е съумял да заобиколи огромна част от тълпата, употребявайки странични пътища.
Няколко стачкуващи са получили пострадвания, откакто са били ударени от коли в кортежа на Рама.
Македонската организация отбелязва, че това се случва в миг, когато албанският парламент осъди президента Илир Мета за неговото решение да анулира локалните избори, които трябваше да се състоят на 30 юни. Това утежни политическата рецесия в Албания, където опозицията организира всеобщи митинги против държавното управление на социалистите от месеци.

Колата на албанския министър председател Еди Рама, както и други транспортни средства от ескорта, бяха атакувани с яйца, твърди предмети и пиротехника в град Либразд, на към 60 км от граничния пункт Кафасан на границата сред Албания и Македония.
Колата на албанския министър председател Еди Рама, както и други транспортни средства от ескорта, бяха атакувани с яйца, твърди предмети и пиротехника в град Либражд, на към 60 км от граничния пункт Кафасан на границата сред Албания и Македония, пък оповестява скопското електронно издание „ Локално “ .
Според изказване на полицията случаят се е случил при влизането в града, където Рама трябваше да организира избирателен протест, до момента в който последователите на опозицията се пробваха да го предотвратят.
Бившият народен представител от Демократическата партия Аурел Булугагши, ръководителите на клоновете на партията в Либражд и прилежащия град Перес, Аржан Карурик и Буяр Врето, бяха арестувани по отношение на случая. Още пет души бяха задържани, други 23 са арестувани, а 16 от тях ще бъдат лишени от независимост за избран период.
Полицията заяви, че карцерът е основан на фрагменти от охранителни камери, а причинителите ще дават отговор за „ образуване на противозаконни митинги, възпрепятстващи придвижването на транспортни средства и възпрепятстване на изборните органи “.
Опозиционният водач Лулзим Баша назова ареста „ демонски проект на човек, който е в цялостна суматоха поради това, че губи властта си “, визирайки премиера Еди Рама.



Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР